Hopp til hovedinnhold
Madeléne Stensrud (Instagaram/maddismalik)

TikTok-Norge med Madeléne Stensrud: – Jeg liker ikke å diskutere offentlig

730.no tar en prat med Madeléne Stensrud! 

Nestemann ut i vår nye spalte er surfejenta/artisten Madeléne Stensrud (født i 01) fra Uvdal.

Madeléne tok et utradisjonelt valg da hun pakket sakene og flyttet til Costa Rica i 2021.

Madeléne Stensrud begynte sin karriere via YouTube-kanelen Jentetips, som senere ble til en bok. 

Om dagen lever hun det gode liv i den karibiske republikken, Costa Rica. Hvor hun bruker TikTok til å dokumentere lidenskapen for musikk, dyrevern og surfing. I skrivende stund har nordmannen 79k følgere og 3,5 millioner likerklikk på plattformen.

730.no slår av en prat med Madeléne Stensrud om høydepunkter fra 2023 og fremtidige planer.

(Instagaram/maddismalik)

Hei Madeléne! Hva var ditt første innlegg på TikTok?

– Mitt første innlegg på TikTok var jeg som laget den virale TikTok-dalgona kaffen. Dette postet jeg under perioden hvor Norge stengte ned grunnet Covid. Intensjonen min var egentlig aldri å starte med TikTok, jeg bare kjeda meg litt egentlig og ville se hvordan TikTok fungerte. Gjennom å lage denne videoen lærte jeg meg det grunnleggende (Hvordan filme, redigere og legge på lyd).

Hva er ditt mest populære innlegg?

– Mitt mest populære innlegg må være en av de første Costa Rica-vloggene jeg postet på kanalen min.  Jeg filmet noen klipp fra dagen min av at jeg kjørte moped til en kafé, dro på stranda og jobbet. Denne videoen fikk visninger og engasjement veldig fort og jeg husker jeg våknet dagen etter med 2000+ nye følgere. 

@madelenestensrud

❤️‍🩹 tips!!

♬ original sound – Madeléne Stensrud

Hvilket innlegg synes du burde ha fått mer kjærlighet?

– Jeg postet nylig en video hvor jeg snakker om hvor skummelt det er å satse på drømmene sine, men at det likevel er så viktig. Jeg fikk mange fine kommentarer, men jeg skulle ønske disse videoene nådde ut til enda flere fordi jeg selv brenner skikkelig for nettopp dette.

Hvilken norsk TT-profil er din fav akkurat nå?

– Frida Leonore. Hun bor på Hawaii akkurat nå og livet hennes minner en del om hvordan jeg levde i Costa Rica, så synes det er gøy å se. Hun poster også mye vlogs, noe jeg synes er noe av det beste å se på. 

Frida Leonore (Instagram/fridaleonore)

På hvilke måter er TT bedre/verre enn andre apper?

– Jeg synes TikTok er mye mer ekte i forhold til veldig mange andre apper. Man kan poste nesten hva som helst og estetikken er ikke viktig som f.eks på Instagram. Det som gjør TikTok verre enn andre apper må vel kanskje være at det kan være veldig avhengighetsskapende. 


Les også: Frida Leonore til 730.no: – Drømmen er å komme på TV-skjermen


Noen internasjonale?

– Kanskje Tilda, hun er veldig flink til å poste consistent og lager generelt bra innhold synes jeg. Er også veldig imponerende at hun har klart å bygge opp en så stor følgerskare på så kort tid. 

(Instagaram/maddismalik)

Hvem ville du helst hatt en TikTok-live med?

Betina Classon. Vi kjenner hverandre litt fra før av og hun er kjempe sprudlende og morsom, føler vi alltid har noe og snakke om!

Og er det noen du ville styrt unna?

– Jeg liker ikke å diskutere og spesielt ikke offentlig, så jeg ville nok styrt unna å ha live med noen som liker å diskutere og krangle om visse temaer. Tror vi alle kan tenke oss til noen av dem 🙂

Hvordan ser Madeléne Stensrud sin FYP ut?

– Jeg får opp ekstremt mye av Zara Larsson. Både videoer fra hennes egen konto, men også fan-bruker kontoer. Kanskje ikke så rart for jeg ender alltid opp med å se videoer av opptredener om og om igjen fordi jeg synes det er så sjukt bra. 

– Jeg får også opp mye tarot kort readings og krystall-videoer hvor du skal velge krystall etter intuisjonen din. 


Se også: Best og verst fra influencer-Norge: Februar


Topp 3 låter på repeat på Spotify?

– «Butta My Bread» – JZyNo

– «4 minutes» – Madonna

– «On my love» – Zara Larsson

@madelenestensrud

De siste dagene i studio ❤️

♬ cant hold us many – guymusic

Beste/verste trend på TT?

– Det varierer hva jeg synes er den beste trenden, men nå i det siste har jeg sett det er flere som lager videoer om hvorfor de ikke er en «clean girl» og det synes jeg er morsomt. 

– Den verste trenden må være de som stopper barn på gata og stiller helt upassende spørsmål. Synes det er usmakelig og bidrar til et press og usikkerhet blant unge. Jeg tok opp dette temaet på min egen TikTok-kanal for noen måneder siden og fikk mange kommentarer fra unge i etterkant om at de type videoene har fått dem til å føle seg dårlig, noe som er skikkelig trist.

(Instagaram/maddismalik)

Det kan jeg forstå. Fra et tema til et annet: Vil du fortelle om et høydepunkt fra 2023?

– The Wave & Me. Jeg startet en surfecamp i Costa Rica og promoterte dette kun til mine tiktok-følgere. Dette gikk over all forventning og det var en så spesiell opplevelse å kunne bo med følgerne mine i Costa Rica, vise dem det livet jeg har levd de 2 siste årene, ta dem med å surfe, spise masse god mat og dra på eventyr. 

Høres fantastisk ut! Hva slags ambisjoner har du for 2024?

– Jeg begynner å lansere musikk etterhvert og jeg er så spent på å snart kunne begynne å dele mer om det på tiktok. Det er også derfor jeg nå er tilbake i Norge, nettopp for å satse enda mer på drømmene mine. Drømmen for 2024 er å fortsette å vokse og at følgerne mine liker musikken min. 

@madelenestensrud

Gleder meg så enormt til fortsettelsen ❤️ lille Madeléne hadde vært stolt #madelene #artist

♬ Viva La Vida Coldplay sped up – Discord: olmac16

Vi gleder oss. Tusen takk Madeléne! 

Les også: Tigergutt x 730.no: – Det er ingen belønningsordning i Norge uansett hvor bra en video gjør det

Les mer