Hopp til hovedinnhold
OKEI, HER LIGNER DE LITT (UNIVERSAL)

Ny trailer: Se Michael Fassbender som kyniske Steve Jobs

OKEI, HER LIGNER DE LITT (UNIVERSAL)

Oppdatert: Sjekk ut den helt ferske traileren til Steve Jobs.

Det nye klippet får tidvis dramafilmen til å fremstå som en skrekkfilm, og fokuserer både på Apple-gründerens virke og privatliv. 

Vi får også se hvordan det gikk da Steve ble sparket fra sitt eget selskap – og kom tilbake.

PS: Apples nye CEO Tim Cook er ikke fan av filmene som lages om Steve, og mener de fremstiller det avdøde geniet på en uriktig måte.

Han kaller også Steve Jobs, samt dokumentaren The Man in The Machine for opportunistiske.

Mer om filmen under. 

Sak fra 1. juli 

Han var kanskje en smart og kreativ luring, men fortellingene som dukker opp om Steve Jobs får ikke Apple-gründeren til å fremstå som en snill og varm kjernekar.

Forlag og filmstudioer begynte kjapt å tjene penger på Jobs tidligere død, og den mest stjernespekkede filmen hittil har enkelt og greit fått tittelen Steve Jobs.

(Den kjedelige 2013-filmen med Ashton Kutcher i hovedrollen het bare Jobs.) 

Historien er denne gangen basert på en biografi ved samme navn av Walter Isaacson, mens manuset er skrevet av Aaron Sorkin, som tidligere har skrevet Facebook-filmen The Social Network og TV-seriene The West Wing og The Newsroom.

Steve Jobs
er regissert av Trainspotting– og Slumdog Millionaire-regissør Danny Boyle.

Filmen er skrevet av Aaron Sorkin; tungvekteren bak klassikeren A Few Good Men, mesterverket Moneyball og ikke minst Facebook-perlen The Social Network.

I hovedrollen finner vi ikke akkurat skilt ved fødselen-skuespiller Michael Fassbender, blant annet kjent fra filmene Shame, Prometheus, 12 Years a Slave og Inglorious Basterds.

De tre neste stjernene er Seth Rogen (Knocked Up, The Interview) i rollen som Steve Wozniak, ingeniør og Apples medskaper, Kate Winslet (Titanic) som Joanna Hoffman, en av smartingene fra det originale Mac-teamet.

Samt Jeff Daniels, kjent fra The Newsroom og Dum og Dummere.

Etter at Sony stoppet prosjektet gikk filmen til Universal Pictures, og det var egentlig Christian «Batman» Bale som skulle spille hovedrollen som Steve Jobs.

Gone Girl-geniet David Fincher ble castet som regissør da Sony først startet prosjektet, men ga så jobben videre til Danny Boyle. 

Se første trailer:

Steve Jobs har premiere 9. oktober.

Se også: Dokumentar viser Steve Jobs’ mørke sider

Les mer