Hopp til hovedinnhold

Ny Steven Spielberg-klassiker?

(UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

I 1979 blir noen kompiser i en liten by i Ohio vitne til en katastrofal togulykke mens de skyter en Super 8-film. Uglemose-alarm: De små luringene skjønner fort at dette ikke er en ulykke. Så begynner det å skje ting ingen kunne forestilt seg…

Håhå! Steven Spielbergs nye film ser mer og mer ut til å være vår tekopp. Det skader ikke at han har fått Drew Struzan til å lage plakatene. Mannen bak det klassiske artworket til Indiana Jones, Back to the Future, Star Wars, E.T. og Gremlins.


I vinter viste vi teaseren til Super 8 og – selvsagt – skrev om filmen, og nylig slapp regissør J. J. Abrams (Lost, Fringe, Mission: Impossible III, Star Trek og Cloverfield) og altså produsent Steven Spielberg (1941, Young Sherlock Holmes, The Money Pit, Young Sherlock Holmes, håhå) sluppet enda en trailer. Se ovenfor. Les mer om filmen (+ om J. J. Abrams’ nye serie) her.

Steven produserer også: Cowboys & Aliens 

 

De fleste amerikanske anmelderne er begeistret; Entertainment Weekly er en av de mange som gir filmen terningkast 6: «Elskverdig, lekent og spektakulært laget, Super 8 er lett årets beste sommerfilm, i mange år fremover.» Bransjebladet Variety er dog sutrete og mener sci-fi-eventyret er midt på treet: «En relativt standard monsterfilm.» (SÆRLIG.)

Super 8 har amerikansk premiere i dag og starter på norske kinoer 29. juli.
(UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer