Hopp til hovedinnhold
SERTIFISERT HEISANN: JAN STEIGEN OG JODDSKI (COSMOS)

Ny shit: Joddski & Son of Light

Joddski gjør seg klar til å slippe en EP med remixer av sin undergrunnshit «(Sett på no’) Eazy-E». Om du hørte på seneste National Rap Show hørte du en versjon med Jaa9, OnklP, Truls Puls og Mats Dawg. Nå lar han oss høre 2011-versjonene.

– Dubstep-greia er jo jæskla trendy om da’n, men for meg ligger mye av energien jeg brukte å finne i dancehallen der om dagen. Og grime-artistene begynner virkelig å nå nivåer. Mindflow fra Trondheim er jo Norges kanskje feteste dubstep-produsent, mens Vaagsbygd Handy uten tvil er Norges beste grime-rappere. Så da var det en dobbel no-brainer å gå til disse gutta.

Joddski med Vaagsbygd Handy, produsert av Mindflow:

Ekte prat: Vaagsbygd-albumet Undervannsmusikk er en av 2010s mest sovet på norske skiver, uansett sjanger: Ukristelig norsk grime

(Sett på no’) Eazy-E EP kommer i løpet av kort tid. I mellomtid ser du Joddski med bandet sitt Staalfroköst førstkommende fredag på Blæst i Trondheim (hvor Joddski er DJ etterpå) og klokken 21:30 på Morradi-scena under Musikkfest Oslo, hvor Vågsbygd går på rett etterpå. Albumet Bensin på bålet kommer etter sommerferien, og snart slippes en større Joddski-konsertnyhet.

Comeback fra norsk hip-hop-stjerneveteran

Tee Productions har blitt endel av den snille kjempen (håhå) Universal Music, og først ut er det nye albumet til Lyset, Ljoset, N-Light-N eller, om du vil, hele Norges Mandal-legende. Det kommende settet heter War of the Words, med Tommy Tee-produserte (og gjestende?) «Heavy On Me» som første offisielle singel.

Du kan høre en smakebit og laste ned hele låten her:

Son of Light og Joddski er også aktuelle med de flittige undergrunnsbaronene Bankmenn, som har ringrevene og svenske Lazee på RykkinnFella-produserte «Byn Å Grin 2012». (Med radiofine Ida Fladen den svenske gladjenta Annie Wattz på coveret.) Bankmenn-settet BLP4LIFE slippes 6. juni.

Hør og last ned singelen:

Ekstra: Bergens-rapperen Black Mascall har laget Norges første screwed & chopped-album. Sjekk ut saken hos Øyvind Holen.
Ikke dunkemusikk: Se norsk 18-åring tolke Adele (money!)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer