Hopp til hovedinnhold

Ny serie (og film) fra Lost-skaper

(UIP)

J.J. Abrams er en av underholdningsindustriens mest opptatte menn. Han er kanskje mest kjent som en av skaperne bak tv-fenomenet Lost, men har også vist at han mestrer kinoformatet med filmene Mission Impossible III og Star Trek-revivalen fra 2009.

Felles for Abrams’ produksjoner er at de fremstår som moderne mysterier, og hans sci-fi-suksessformel inneholder som regel overnaturlige elementer, hemmelige agenter og plot som hinter til konspirasjonsteorier. Fans av Cloverfield, samt seriene Alias, Fringe og kortlivede Undercovers, vet hva vi snakker om.

Fortsetter under Fringe traileren


Mye tyder på at produktive Abrams fortsetter i kjent spor. Det ble nylig annonsert at den 44 år gamle amerikaneren har teamet opp med Jonathan «Jonah» Nolan for å sette til livs tv-serien Person of Interest.

Jonah deler ikke bare etternavn med sin betraktelig mer kjente bror Christopher (Oscar-nominert for Inception). Selv om brødrene ikke er anerkjent som en etablert duo på samme måte som Coen-brødrene, kan vi ane at «The Nolans» kanskje vil bli et begrep i fremtiden. Med unntak av Inception har nemlig Jonah vært manusforfatter for alle av Christophers karrieredefinerende filmer, deriblant Batman Begins, The Dark Knight, kommende The Dark Knight Rises og The Prestige. I tillegg er han forfatteren bak novellen som filmen Memento er basert på.

Et samarbeid mellom Jonah og J.J. er med andre ord noe du bør se frem mot. Person of Interest vil bli Nolans tv-debut, og plottet i den kommende krim-serien sentreres rundt en eks-militær som blir innleid av en milliardær for å jobbe på et hemmelig prosjekt. Idéen formelig oser av Batman, og vi gleder oss stort!

Fortsetter under traileren


Abrams er for øvrig også engasjert i ytterligere et «super»-samarbeid. Under søndagens Super Bowl lanserte han og Steven Spielberg traileren for deres nye kollaborasjon. Filmen Super 8 handler om en gruppe barn, som i 1979 filmer en togulykke. Skadene som oppstår iverksetter en serie (wait for it…) overnaturlige hendelser, en lidenskap vi lett kan se både Abrams og Spielberg deler.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om når Person of Interest dukker opp på tv-skjermene, men Super 8 har premiere på norske kinoer 29. juli.
Frøken Fringe løsner på slipset: – Jeg er ikke flau over puppene mine

Nyeste saker fra 730.no

Les mer