Advertisement

Ny oppdatering fra Instagram: Prøver å være Snapchat?

2. aug 2016 kl. 00:00
KATT MED LASERØYNE (INSTAGRAM)

NEI DETTE ER IKKE SNAPCHAT (INSTAGRAM)


Alarm!!! Ny Insta-oppdatering!!!

Er Instagram lei av at alle har en glossy feed som kun oppdateres med nøye presisjon? Den Facebook-eide appen vil tilsynelatende ta tilbake hverdagsøyeblikkene, og samtidig utkonkurrere Snapchat.
 

IG lanserer i disse dager en helt ny funksjon, Instagram Stories, som er ca ganske kliss lik Snapchat.  

TechCrunch kaller det «Snapchat for voksne», noe administrerende direktør for Instagram Kevin Systrom ikke er helt uenig i.

– [Snapchat] fortjener all æren, men dette handler ikke om hvem som fant opp hva. Dette handler om et format, og hvordan du tar det til et nettverk og hvordan du gjør det på din egen måte.


Er du usikker på om du vil fortsette på Snap, eller bruke Instagram Stories? Her er hva som blir likt, og hva som blir ulikt:

👻 Instagram Stories varer i 24 timer, og maks lengde for en snutt eller bilde er ti sekunder. I likhet med Mystory blir det et slideshow man kan trykke seg igjennom.

👻 Alt du legger ut forsvinner etter én dag.

👻 Du eller du kan velge å laste opp ting fra de siste 24 timene fra kamerarullen.

👻 Du får muligheten til å pynte bildene med tekst, emojis, tegninger eller sveipe til deg et filter.

👻 Du kan lagre individuelle Stories etter du har lagt dem ut.

👻 Følgerne dine velger selv om de vil se Storyen du legger ut, og vises ikke i den vanlige feeden din.

👻 Man kan sveipe opp for å svare på en story, som blir levert som en Direct Message.

👻 Du kan se hvem som har sett Storyen din.KATT MED LASERØYNE (INSTAGRAM)

… og dette blir annerledes:

📷 Instagram Stories kommer til å ligge på toppen av feeden din, i motsetning til Snap hvor man må sveipe seg til høyre for å se oversikten. Den prioriterer de du har mest med å gjøre, samt dine favoritt-kontoer, og viser ikke kronologisk.

📷 Du trenger ikke følge noen for å se Storyen deres, såfremt de har offentlig konto.

📷 For å pause en Story holder du bare fingeren inne på skjermen, og man kan trykke på venstre side av et bilde for å gå tilbake en «story».

📷 Man kan ikke legge ut gammelt innhold på Instagram Stories, med mindre man reimporterer det til kamerarullen eller tar et skjermbilde. (NB: Man kan kun legge ut bilder eller videoer som har blitt tatt i løpet av de siste 24 timene.)

📷 Til forskjell fra Snapchat får vi hos Instagram tre forskjellige «malebørster»: En vanlig, en gjennomsiktig og en med neon-kant (som er bra til å tegne laserøyne med ref. bildet oppe). Fargevalget blir også veldig mye større enn vi er vant til hos Snap.

📷 Insta har ingen geofilter, ingen innebygde selfie-filter, klistremerker, 3D-klistremerker eller mulighet til å endre hastigheten på video. Men! Man kan gjøre dette i for eksempel Snapchat, lagre snappen og laste den opp hos Instagram Stories

📷 Du kan ikke se hvem som har tatt skjermbilder av Storyen din, og du kan heller ikke lagre hele samtidig. Det må gjøres én og én om gangen. (Stressss.)


Oppdateringen skal komme til både Android og iOS iløpet av de neste ukene. (Vi fikk den i dag!) 

Vi forlater dog ikke Snap med det første – husk å følge 730 💜

Se også: Fin Instagram-oppdatering for deg med mange haters