Hopp til hovedinnhold
Heisann Miriam (Ole Martin Halvorsen/ACT)

Topp 14 norske sanger som kom i dag

Hver fredag bugner det av kliss ny musikk.

Ikke minst fra norske artister.

I denne spalten velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere.

Miriam «You Make Me So Bad»

Good Girl Gone Bad? Oslos nykommer Miriam Masecha Mwanga alias Miriam debuterer med bad girl-anthem skrevet med bad-ass Hanne Mjøen, samt Jim Bergsted og Sebastian Aasen. Artig fakta: Som du kan skimte; Miriam har tatovert W.A.Y.S. (Why Aren’t You Smiling) på håndleddet. Dette er en hyllest til sangen med samme navn signert hennes favoritt Jhené Aiko.

 

Britz «Ny tid»

Wavy stemning som tsunami. Norske rappere serverer mye good vibes-sanger om dagen, og det er intet unntak fra vår nye fav. Oslo-gutten rapper/synger om å jakte på drømmene sine. Inspo! Lars Rubix og Ole MAA på beaten.

 

Kald Flamme med Jaa9 & OnklP «Salah»

Norsk rap med sydenstemning via Radøy og Dirty Oppland. Hvis du ikke kan noe som helst om fotball; ifølge Google er egypteren en av verdens beste spillerere. Sangen er i musikalsk regi av sydenekspertene Neon Gorilla alias Anders Nilsen og Andre Jensen. Versjonen med 9 & P er remixen.

 

Vidar Villa «Stikk av ditt svin»

Vidar André Grødset Mohaugens «One Night Stand» bikker snart 25 millioner hos Spoti. Skal denne lettbeinte popsvisken bli like poppin? I så fall tjener låtskrivere Anders Matthesen og Esben Selvig og produsent Jonas Thomassen en raus slant <$. Dette er en hyllest til Vidars favorittlåt fra den danske nyklassikeren Terkel i knipe.

 

Peder Elias feat. Sval «Favorite Regret»

For å sitere promobaben til Sony: Drømmeduoalarm! (Hun har et Sony-nyhetsbrev som skøyalt nok heter SoNyheter.) Dette er for øvrig første gang den unge veteranen Sval gjør en duett/feature. Stas at det ble med Peder. Produsert av Sandefjords Bård Bonsaksen.

 

Daniel Kvammen & Eva Weel Skram «Einsam i lag»

Enda en godsnuteduett! Tittelen kan lyde dyster, men dette er egentlig oppløftende. Typ å gå gjennom en ensom, vanskelig periode, for så å reise seg av asken som en sterkere person. Artig fakta: De har skrevet sangen med pop-O.G. Marit Larsen.

 

Pow Pow «Wolf Man»

Denne gjengen hadde en MySpace-profil, så det må være lov å kalle dem ringrever. Her serverer Sigurd Thomassen, Andreas Rutlin, Per Magnus Gundersen og Even Ormestad en elektronisk, stilig, massiv retro-ish singel – som til tider er nesten like skummel som tittelen.

 

Lokoy «Two Too Many»

Vi trenger strengt tatt ikke lenger referere til dette multitalentet som Lasse Lokøy alias bassisten i Sløtface. Han holder tross alt koken som soloartist. Denne nye singelen, skrevet med Solå, har dessuten et så lekkert omslag at Lokoy bør lage en YouTube-video med make-up tutorial.

 

Nora Toure «Liar»

18-åringen fra Oslo har laget sin nye singel selv. Da 730 intervjuet henne, fortalte hun at noen tipset henne om å gjøre musikken sin mer «mainstream». Dette er kanskje et lite steg i den retningen. Selv om det fortsatt er Nora.

 

Matilda «Say Something»

Mat betyr bra på bergensk, så navnet Matilda passer bra. Hedmark-talentet teamer opp med dyktige Kristoffer Tømmerbakke alias pannebåndlegenden Kriss fra Erik og Kriss.

 

Lil Halima «who do u love»

Få norske artister gir ut like mye musikk som denne kreative tenåringen. Her med en smashing post-påske-outfit på coveret. Hennes nye singel har hun laget med Gustav Nystrøm, som i høst gjorde «Seasick» med Tone Damli.

 

Katastrofe «Tar en for laget»

Petter har ikke lagt opp som Katastrofe – ennå. Laget han tar en for er kanskje hans kjære musikkpartnere Morgan Sulele og Jesper Borgen.

 

Pish «Price»

It’s gonna come a day, when you look another way… Kakkmaddafakka-grunnleggeren Pål Vindenes teamer opp med ringrev Matias Tellez, som serverer frekk synth.

 

Jonas V «Ekte situasjoner»

Ouuuuffff, bergensk banger på repeat. Selv tittelen er mat. NMG/G-Husets prins forsøker ikke å lage sommerens store landeplage, men holdet det ett hundre. Eventuelt tusen millioner. Tøft produsert av Palme alias Makko Makeba.

Se også: Astrid S rangerer sine egne sanger – og fansen blir sinte

Nyeste saker fra 730.no

Les mer