Hopp til hovedinnhold
Norsk ny musikk, fra blant andre Amanda Delara (Calle Huth/GR:OW/Sony)
Norsk ny musikk, fra blant andre Amanda Delara (Calle Huth/GR:OW/Sony)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk ny musikk og eeendelig fredag. Selv om dere kanskje ikke har jobbet sjukt mye denne uken 🌝

Det skal likevel bli fint med helg – og nye norske toner.

730.no har hørt gjennom mye hummer og kanari, og gått for dette utvalget innen flere sjangere. (Har de fleste norske rappere tatt koronapause?)

Amanda Delara «Tell Me One Thing»

Som lyn fra klar himmel overrasket Amanda med EP-en Et lite stykke Norge i vinter, med norske tekster. Nå er hun tilbake på engelsk, slik at stort sett hele verdenen forstår hva hun har på hjertet. Og musikken hun disker opp med sammen med med Askjell Solstrand er universal – samt smørblid og sommerlig ☀️ Temaet er dog ikke bare en dans på roser: Det kan være vanskelig å være ekte nok til at det kan bli ekte kjærlighet.

 

HAYES feat. dePresno «When It Comes To Love»

Mer kjærlighet! Thomas Hayes har for lengst blitt kjent som artisten HAYES. Nå har han med seg Bjarte de Presno på vokal. Jaggu ble det full klaff. Matilda Gressberg er med å skrive, mens Skam-hunken (sorry, bro, du er William 4 life) har med co-prod fra Christian Sol og Sam Crow.

 

Kristin HH «Minner»

22-åringen fra Oslo fikk seg en undergrunnshit med sin vri på Erik og Kriss’ «Dra tilbake» tidligere i år. Nå gir hun Usher-klassikeren «U Remind Me» en norsk, melankolsk drakt…

… og resultatet er retten og sletten skikkelig lekkert. Selv Usher bør like. Kristin har laget balladen med broren sin Dag Holtan-Hartwig (med solbriller) fra Skinny Days. Njut «Minner» nedenfor.

 

Honningbarna «En av oss er idiot»

Ouffffff. Norsk musikk trenger denne Kristiansand-gjengen, og deres nye banger er et DUMT fyrverkeri. 🔥 Edvard Valberg & co har med Erlend Mokkelbost (Montée, JR Ewing) som produsent. Det var smart.

 

Dagny «Coulda Woulda Shoulda»

Det har vært en lang ferd frem til debutalbumet for Dagny Norvoll Sandvik, noe hun var ærlig om da 730.no traff henne tidligere i år. Nå er halve platen ute, med denne anti-overtenkende godbiten som ny singel. Produsert av Thomas Kongshavn, Jeppe London Bilsby og Mich Hedin Hansen.

 

Sondre Lerche «That’s All There Is»

A stream of captures, that look you wore, the sunset backwards… Det er flere måter å lytte til denne svisken fra den bergenske ringreven, men alle er fine. Musikkvideoen kommer her straks, mens albumet Patience slippes 5. juni.

 

Kygo feat. Valerie Broussard «The Truth»

Sannheten skal sette deg fri. Hvis vi har kontroll på tellingen, så er dette den femte singelen fra Kyrres kommende album. Igjen teamer han opp med den talentfulle Philadelphia-singer-songwriter-en Valerie Broussard («Think About You») med stemmeprakt af. Fansen bør sluke denne rå.

 

Moyka «Violet»

Monika Engeseth og hennes ganske så faste partner Eirik Hella serverer et skandinavisk elektropop-anthem som kler volum 11 💜 Endelig føler hun seg fri.

 

Lemaitre «Wondering If I’ll Ever Come Down»

Oslo-duoen er ute med EP-en JGM  – dedikert til sitt uoffisielle tredje medlem Johannes Greve Muskat som brått gikk bort i fjor. Se den både triste og morsomme musikkvideoen til «Joe» og les vårt intervju med Ulrik Denizou Lund fra Lemaitre her.

Mer norsk musikk?

Se den nye musikkvideoen til AURORA – og hva Doja Cat synes om nordmannen

Les mer