Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk vet vi at Haakon Magnus og Mette Marit er glad i (Anthony Harvey/Getty)
Norsk musikk vet vi at Haakon Magnus og Mette Marit er glad i (Anthony Harvey/Getty)

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

730.no plukker ut to håndfuller fra kongeriket Norge.

Vennligst ha en råflott helg!

Kygo feat. Zoe Wees «Love Me Now»

«Who’s gonna break these walls, tell me I’m beautiful / who’s gonna love mе now, oh, when the lights go out»… Kyrre teamer opp med den tyske tenåringen Zoe Wees, som her får sin rå, karakteristiske vokal lagt over velkjente Kygolini-toner 🌴 Hvorfor fikse det som funker? ☀️ Dessuten godt valg av artist. Singer-songwriter-en fra Hamburg har tidligere hatt suksess med låter som «Control» og «Girls Like Us», og hennes produsenter Patrick Salmy og Ricardo Muñoz Repko er også kreditert her. PS: Ullevaal Stadion-showet blir tent!

 

SLOPES «Tears»

Spar tårene dine for noen som fortjener det 😪 Dag Holtan-Hartwig alias SLOPES er også kjent som den ene halvparten av Skinny Days. Dermed vet vi at han er en dyktig låtskriver og produsent, men han beviser igjen at han står støtt som soloartist. Denne bittersøte låten handler om å være så redd for ødelegge en relasjon at du… Ødelegger den. Skrevet av Dag og hans Skinny Days-partner Halvor Folstad, produsert av SLOPES.

 

Royane «MONTE CARLO»

Snart hele Norges? Royane Harkati fra Drammen er klar til å svinge seg med stjernene i sesong 17 av Skal vi danse. Men allerede nå lager hun skikkelig show – med dans – via «MONTE CARLO» 💃🏽

 

Fagernes Yacht Klubb «Gotta Go Back»

Det er ikke lenge siden det sagnomsuste coverbandet slapp sin første originallåt. Deres andre låt glir perfekt inn i settet med hits fra 70- og 80-tallet på hvilken som helst festivalscene. Tenk denne mellom Toto og Journey? Skrevet av Håkon Njøten og Svein Hermansen, produsert av Jonas Kroon.

Mer norsk musikk: Bli med unge William til Sørenga

 

Emelie Hollow «Alene sammen»

Sammen med VG-lista gikk Emelie i gang med prosjektet om å lage «årets viktigste låt». Denne ble til med hjelp fra folk som sendte inn sine tanker og følelser fra den siste tiden. En nedpå og deilig låt, som bæres nydelig av stemmen til Ås-kvinnen som ble kjent via The Stream. Skrevet av Emelie Hollow og Carl-Viktor Guttormsen, produsert av sistnevnte.

 

Emma Schneider «Are You Kidding Me?»

Mange har fått med seg Emma på TikTok, men ikke bare er hun morsom og en god rollemodell på flere måter… Hun kan synge òg! Denne lekre debuten bør være starten på noe stort. Skrevet av Hilda Stenmalm, Bård Mathias Bonsaksen og Sivert Hjeltnes Hagtvet. Produsert av Bård og Sivert.

 

Pumba «Tripper»

«Å fucke med meg er et tiltak»… Comeback-modus fra en ekte undergrunns-O.G. fra Oslo. Pumba alias Richard Bravo har produsert og skrevet den nye singelen «Tripper» selv. I fjor teamet han opp med Larsiveli, KingSkurkOne, Unge Beirut & VELO: Sjekk ut her. Throwback: Pumba, Danny, Chirag og OnklP kjører «Stil»!

 

kaspara «Her og nå»

Dette er Kamilla Lillefjære alias kasparas andre låt ut fra hennes kommende debut-EP. En behagelig, veldig rolig og drømmende vise om å sette pris på de små øyeblikkene man har. Spesielt om sommeren ☀️ Skrevet av kaspara, produsert av Marius Ramstad.

 

$PENNJAMIN «Fucked Up»

Oslo-gutten Benjamin Strand – også kjent som Solguden og Davai – fortsetter sin skamløse reise i party-tåken under sitt nye navn og karakter $PENNJAMIN. Festfar går her ikke rundt grøten når det kommer budskapet. Han liker å nyte livet. Noen ganger litt for hardt.

 

SASSY 009 «Here Comes the Weekend»

Ouffff. Stilig og litt mørk start på helgen via Sunniva Lindgård fra Oslo, som serverer et reflekterende slipp. «Da jeg begynte å lage denne låten, så jeg for meg at jeg satt i en mørk liten leilighet på en rød skinnsofa og stirret inn i røyken av en joint som lå på bordet. Det fikk meg til å tenke på hvor kompleks prosessen med å unnslippe en «edru» virkelighet egentlig er, og hvordan jeg villig har satt meg selv i situasjoner der selvkontroll er forvirrende vilkår. «Here Comes the Weekend» handler om det eksistensielt risikable øyeblikket med selvrealisering når ting allerede har gått for langt.» Låten har hun skrevet selv og produsert sammen med Andrew Murray Baardsen.

 

Mio & Nick Strand «04800»

«Hei, og velkommen til DNB. For saldo tast 1» 🔥 Mio alias Mikkel Christiansen fra Broiler og Nick Strand alias Niklas Strandbråten har god råd. Deres nye kontotelefon-anthem viser i alle fall at de har nesten 58 billioner kroner på bok i DNB. For å være helt nøyaktig: NOK 57 908 776 943 015, 63. (Ekstra imponerende med tanke på at DNB forvalter en kapital på kun 650 milliarder kroner?) Uansett, la deg inspirere 🤑

Mer norsk musikk:

Unge Ferrari teamer opp med sin favoritt fra Sørlandet

AURORA med lystig bop til ettertanke

Nyeste saker fra 730.no

Les mer