Hopp til hovedinnhold
Ikke kall det et comeback, men Lars er tilbake af (Sony)

Topp 13 nye norske sanger som kom i dag

Fredager bugner av kliss ny musikk.

Ikke minst fra norske artister.

I denne spalten velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere.

Lars Vaular «Kroppsspråk»

Endelig ny musikk fra Norges kanskje mest lyriske rapper. Men ny rapping må du vente litt lenger på. Nå er det house det går i. Lit er det lell. – Jeg kan ikke daue / det brenner ennå i meg og det kan ikke døyves 🔥 Danselåten, som man også kan gråte til, er produsert av Lars’ Spellemann-nominerte fav Frode Kvinge Flatland.

 

Ina Wroldsen «Body Parts»

Fra kroppsspråk til kroppsdeler. Poptungvekteren fra Sandefjord og Holmlia synger om jaget etter å se perfekt ut. Noe som kan innebære å spise tyggis til lunsj. Et nytrist, nesten tidløst tema som i dag føles ekstra aktuelt. Singelen, produsert av big dog Fraser T Smith (Adele «Set Fire to the Rain», Sam Smith «Drowning Shadows», Stormzy «Shut Up»), sitter som et skudd på første lytt. Ina er vill.

 

Ruben «Power»

Okaaay, Rub! Sangen handler ikke om sangstemmen til Norges nye favoritt, men det er liten tvil om at Bjarkøy-godgutten can sang. Den nye EP-en til herr Markussen kommer til å få kjørt seg hos streamingsjappene. (Han har allerede over 70 milli hos Spoti.) Svisken er produsert av Lars Kristian Rosness.

 

JP Cooper & Astrid S «Sing It With Me»

Samtidig som hun er aktuell sammen med amerikanske Frank Walker, teamer Trøndelag-talentet opp med en ny utlending. Denne gangen sin britiske Island-kollega. Gjettekonkurranse: JP og Astrid har gjort singelen sammen med Steve Mac; produsenten bak den første låten til å bikke 2 milliarder (!) streams hos Spotify. Hvilken låt? («no⅄ ɟo ǝdɐɥS» uɐɹǝǝɥS pƎ)

 

KingSkurkOne & AVGVSTVS «Majestetisk»

Denne sossete skurken har blått blod i årene og snart dyr hytte på Tjøme. Her får han hjelp fra Ullern-keeg AVGVSTVS (Augustus) alias Hans August Pünther alias Hans Majestet.

 

Leon Frick «Metafor»

Kanskje ikke så flink med store ord, men jaggu får han denne sangen til å høres svær ut. Ikke minst: Ås-flinkisen har skrevet og produsert låten selv, samt gir den ut på sin egen label.

 

Broiler feat. Bekuh BOOM «Good Idea»

God idé av Mikkel og Simen å kroke opp med denne California-jenta, som egentlig heter Rebecca Rose Johnson. Hun har skrevet sanger for alt fra R. Kelly (yuck) til BLACKPINK (yay!) – blant annet girlbandets nye rekordsettende smash «Kill This Love». Dessuten har 24-åringen teamet opp med nordmennene før. Da stilte hun i musikkvideo for Drammen-duoen sammen med Hollywood-bad-ass Danny Trejo.  Men det vi egentlig skulle fortelle er at den nye singelen til Broiler og Ms. BOOM er fet.

 

Snow Boyz «1%»

Få ting er verre enn 1 prosent strøm på telefonen. Snøgutter vet. Derfor har dynamittduoen laget en vakker låt om problemet. PreGame på beaten.

 

HÅWK – «Få d ut»

Håkon vet ikke hva han skal si… Men han må få det ut. Den eksperimentelle Alta-gutten går for følsom gitar på sin selvproduserte nye singel sammen med Skorgan. Bare få det ut:


Carl Louis «The Enemy»

Back in the days stod CLMD for Carl Louis og Martin Danielle. Men nå kjører de hver for seg. Her står Carl for alt selv – inkludert vokalen! (Hei Kygo og Alan, koman då.)

 

Ezzari «Wifey»

R&B på norsk er glovarmt om dagen. På denne sangen er den norske Def Jam-prinsen i det romantiske hjørnet. – De jager etter hoes, jeg har funnet meg en wifey. Fast følge rett før sommeren er voksent. Adam har laget låten med 2ndHaf.

 

Maya Vik med Oral Bee «Tenker tilbake»

Throwback-duett via Os x Nesodden. 80-tallsvibbene er laget sammen med Oral Bees vanligvis ganske G’d up partner Big Ice.

 

Martin Hazy & Angelo Reira «Deig»

Brunstig rap fra Bergen. Duoen deler dame, samt deiger seg til med dobbeltslipp som inkluderer «Floke» med Store P.


Charlie Skien – «Snø»

«Alle her er ute og det koker inni hodet mitt». Det kan fort bli hett i topplokket når man er alene med sine egne tanker. Eller driver med andre ting. Andreas Høve aka Charlie Skien fra Verdensrommet og Softcore untd. går for temperatur-tematikk på sin nye singel. «Snø» er produsert av Mathias Humlen og Vetle Junker.

 

Jonas Benyoub «GUANTANAMERA»

Vi både åpner og avslutter med stor lyrikk. Dette beistet av en allsidig låtskriver serverer oss følgende: – Guantanamera, ingen kan gjøre sånn med bena / Guantanamera, bare hold meg som Maria Mena 👑🤯🚀 Bli med hele Ellingsrudåsens Jonas til Syden. Dette er en oppVARMER til EP-en han slipper i sommer. Musikk via Kristoffer Bjanes Haugan.

Se også: HALLO! Her er premieren på musikkvideoen til Isah og Dutty Dior

Les mer