Hopp til hovedinnhold
Emilie og Isah 💙 (akam1k3/Little Big Sister/Warner)

Topp 13 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Artistene er tilbake for fullt og jaggu kom det mange singler i natt.

Her kuraterer 730.no to rause håndfuller med kliss ny norsk musikk innen flere sjangere. Njut!

Emilie Nicolas feat. Isah «Who’s Gonna Love You»

Svisken til Emilie fra i fjor fikk etterhvert en smellvakker remix med Isah – på norsk – som de debuterte på P3 Gull. Nå er godbiten endelig utgitt 💙 I musikalsk regi ved stjernelaget Axxe, Ole Torjus Hofvind, Thomas Kongshavn og Nicolay Tange. Helgen blir bedre med denne.

Rambow «Take 3 (Big Bang)»

16 år gamle Simon Negash alias Rambow fra Furuset – med ORIO på beaten.

OPPDATERT: Her er den icy musikkvideoen:

TIX «Ut av mørket»

Anotha one fra Andreas! Med en perfekt tittel for Norge i januar. Hans ferske «Tusen tårer» er en av de sørgmodige, hjerteknuste låtene som vinterdeppa nordmenn har på repetering. Jamfør den norske hitlisten akkurat nu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

På denne nye singelen ender gråten ettersom hun får «tusen tårer til å tørke/gjør lys ut av mørke» 🥲

Hitvarselet har MGP-TIX skrevet og produsert selv.

Chris Abolade & Amara «Skallebank»

Når man drikker, må kroppen krige for å kvitte seg med alkoholen etanol alias C2H5OH. Blant annet ved nedbrytning til acetaldehyd; som er en giftig substans. Så klart man lett får tung skallebank? Heldigvis er ikke den nye singelen til Chris og Adrian en tørr, kjemisk opplæring, men en samling med historier om ting som gladgutta har opplevd. Med musikk fra Lasse Digre fra Kastel. Gateplaten Skrubbsår & Skallebank kommer 12. februar.

Kamelen «SIDEN DAG 1»

Marcus Møll Mosele og politiet i Bergen har et anstrengt forhold. Jamfør denne nye singelen, hvor han formidler frustrasjon og mistillit. Dette er den tredje singelen fra Slim Kamel på tre uker. Igjen med Nado på beaten. Sjekk ut hans nye høytsvevende musikkvideo her.

Stina Talling «Elevate»

Ikke bare går bergenseren over til engelsk, hun skal være med i MGP! På lørdag deltar hun med denne pop-bangeren. La oss håpe korona ikke slår kjepper i hjulene i år, og at vi får mer Stina på engelsk fremover. Det er tross alt ikke bare nordmenn som fortjener å høre henne synge. Skrevet med Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm og Monika Engeseth. Eirik Hella har produsert.

Les også: Her er 19 av årets nye Netflix-filmer

Martin Hazy med Kars «Rakett»

Godt nyttår fra Full Effekt-tjommiene Martin og Kars, som her teamer opp for første gang 🚀 Lekkert produsert av Marius Hantho.

Kapteinen «Danse ligavell»

EP-en Døgn er her, med blant annet denne. Selv om Kjell Øverland alias Kapteinen er alene, danser han altså lell. Eller om du vil; ligavell. Vi gleder oss til klubbene åpner igjen og vi kan danse sammen til denne. Apropos alene. Denne singelen har flinkisen både skrevet og produsert selv.

Nora Toure «Problem»

Oslo-jenta er på en varm, problemfri vibe som bør kunne spre litt ekstra D-vitaminer i vintermørket. Produsert av Tony EF.

Skinny Days feat. Lovespeake & TwoWorldsApart «How Can I Forget»

Denne låten ble til ved at LIPA-ringrevene Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad fikk en DM på Instagram fra tyske TwoWorldsApart. Kombinert med minnene om en jente på ungdomsskolen som Dag ennå ikke har fått ut av hodet, mens Lovespeake hjelper til med å formidle den lengtende følelsen ❤️💔

Eirik Aas «DNA»

Deilig slipp fra Hester V75-godsnuten, til tross for at det handler om et forhold som er ved bristepunktet. Man kan ikke endre den man er – det er i vårt DNA – men Eirik påpeker at man kan ha sider som forårsaker krangel. Skrevet og produsert med Henrik The Artist, Njål Paulsberg og Vetle Junker.

Henrik Høven «That’s How I Feel»

Mens vi hørte låten og samtidig så canvas-videoen i loop på Spoti, fikk vi ekte sommersavn. Det er en ganske god stund til lyse, varme tider, men denne kan kutte litt ned på ventetiden. Skrevet med Suzana Marie Costa Johansen og Jørgen Troøyen. Produsert av sistnevnte.

TRXD feat. Sofiloud «Moonlight»

Lyden av fredag? Truls Dyrstad og David Atarodiyan er på en tøff EDM-pop-vibe sammen med Lofoten-it-girl Lise Sofie Reppen alias Sofiloud. Duoen – fra henholdsvis Oslo og Mandal – er også aktuell sammen med Oslo-artisten Turab.

Mer ny norsk musikk:

Ung rapringrev debuterer på norsk – og med mer melodi: Se video

Denne er ild: – Jeg vil vise Norge at man ikke trenger å fremme gang-shit 

Les mer