Hopp til hovedinnhold
(BEATLOVE)

Ny norsk musikk: Er Lotte (17) Bodøs svar på Robyn?

(BEATLOVE)

Til tross for sin unge alder er ikke Lotte Mørkved helt fersk i gamet.

Selv om hun ikke er halvferdig med videregående ennå har hun allerede gitt ut to singler (hør en av dem her), spilt på Norway Cup og covrer blant annet Katy Perry og Justin Bieber på YouTube. Nå har Bodø-jenta fått en litt ny sound, som vi våger å si høres veldig lovende ut. 

Etter et par dager i studio med Indigo Productions (Sval, Cir.Cuz, Julie Bergan) ble «I Don’t Wanna Know» til, som du kan høre under. 

Hei Lotte! Gratulerer med råfin låt. Virkelig. Da Ruben Gran hadde premiere på P3 sa han at stemmen din var litt som Robyn på sitt mest følsomme, hvordan føles det? 

– Heihå! Tusen takk for det 🙂 Å bli sammenlignet med Robyn er en drøm, virkelig. Har sett henne live og det var så rått! En av de beste konsert opplevelsene ever!
Fortsetter under 


ROBYN PÅ ØYA I ÅR <3 (ERIK FIVE GUNNERUD/730)

Hva handler «I Don’t Wanna Know» om? 

– Den handler rett og slett om en type som ikke helt klarer å bestemme seg for hvilken jente han vil ha. Jeg er liksom jenta i hans hjerte og vil være alt for ham. Men samtidig vet jeg at han er en liten luring og ser på andre jenter. På en måte vil jeg vite hvem det er, men samtidig ikke. «Same old story» som jeg tror flere kan kjenne seg igjen i, haha.
Kan du fortelle kort om deg selv, for de som ikke kjenner til deg? 
– Ja selvfølgelig! Jeg heter da Lotte Mørkved, er 17 år og kommer ifra Bodø. Går andre året på musikklinjen her i nord og trives svært godt. I overkant interessert i all slags musikk. Har drevet med musikk siden jeg var liten og vært med på alt som har bydd seg opp gjennom årene her hjemme lokalt. Elsker å skrive låter og synger så og si hele dagen…

Fortsetter under


(SELMA BODØGAARD)

Du har en litt «voksen» tekst og synger blant annet «If I’m in your heart, then who’s in your bed»… Har familien din eller andre sagt noe på det? 

– Haha, overaskende nok har jeg ikke fått SÅ mange kommentarer på det. Men ja, har vel fått spørsmålet «then who’s in your bed?». Men det er bare gøy det 🙂 Teksten i låten kan jo relatere både unge og de litt eldre.
Hvem er Norges beste band eller artist om dagen? 
– Norges beste band er uten tvil DONKEYBOY. De har et helt eget sound som jeg DIGGER. Har vel så og si de fleste av låtene i min spilleliste. Så de hører jeg mye på! Favorittartist? Shiiiit ass, det er mange å velge mellom. Gabrielle eller Kaveh må det bli!! Så sinnsykt bra musikk.
Hvem er forbildet ditt? 

Jessie J! Fordi hun er dødsrå, dødsrå og enda mer dødsrå. Skal absolutt se henne live en gang!
Hvem er verdens kjekkeste mann/søteste gutt? (Eller jente.) 

– Haha, denne er vanskelig. David Beckham er ganske OK (!!!). Vet han er i overkant eldre en meg. Men herregud så flott!  
Fortsetter under 


ALEXANDER WANG DAVID BECKHAM FOR H&M (H&M)

Haha, det er lov å drømme! Apropos, hva er drømmen din karrieremessig, og hva er planene i tiden fremover? 

– Min store drøm er selvfølgelig å leve av musikk og kunne drive med det hver eneste dag. Og ikke minst å gi ut musikk som jeg elsker og som faller i smak hos et stort publikum. Det hadde vært noe altså 🙂

Hitvarsel?

Hør fine «I Don’t Wanna Know» på Spotify:

#flashbackfriday: Vi intervjuet Lotte da hun var 15 <3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer