Hopp til hovedinnhold
DANIELLE AKA TEAPOT (FRED JONNY)

Ny norsk kvinnelig hip-hop-stjerne?

DANIELLE AKA TEAPOT (FRED JONNY)

Den Oslo-baserte duoen kildaphew slapp i dag videoen til singelen «Paperthin». Se premieren nedenfor.

– Jeg er en ganske spirituell person som reflekterer mye over mine egne erfaringer, så låten vår har et budskap som kanskje strekker seg litt beyond den noe destruktive mentaliteten folk flest har nå til dags, sier frontfigur Danielle «Teapot» Brogden til 730.

– Låten belyser de konsekvensene mange opplever. Den inneholder også mye positivitet som kaster lys over det mørke på en måte hvor mennesker skal kunne relatere, og forstå sitt eget uavhengig av sin faktiske historie.

Den 22 år gamle Jessheim-jenta, som har kildaphew sammen med
produsent/multiinstrumentalist Andreas Lanesjord fra Rossfjordstraumen, forteller at videoen har et
psykedelisk uttrykk.

– Mye farger, stemning og litt mindre historie. Den tar i hvert fall meg gjennom en reise. Det abstrakte gir en indre følelse som ikke nødvendigvis medfører mange identifikasjoner, men gir vieweren muligheten til å tolke det på egen hånd hvor det ikke finnes noe feil måte å se på det.


Hvilke norske artister inspirerer deg?

– Jeg synes The Switch og resten av bandene i Bangles & Brass har en sykt god greie gående. Artister som Røyksopp, Emilie Nicolas, Todd Terje og Nico & Vinz er inspirerende da dette er artister som tør å satse og har klart det utenfor Norges grenser. Gitaristen vår, Ole Øvstedal, har også vært til stor inspirasjon for kildaphew da han fungerer som en mentor og har brakt mye glede til den norske musikkscenen via band som Ole og Silje Huleboer og KUUK.


Hvis du kan velge én internasjonal artist å jobbe med?

– Flume. Han kjører et veldig abstrakt konsept og har gitt meg opplevelser som lenge har vært med på å utvide min oppfattelse av hva jeg kaller bra musikk.

KILDAPHEW (LENE JOHANSEN)

Hva er drømmen/planen din innen 2016?

– Planen er at jeg og Andreas skal fortsette vårt gode, kreative samarbeid og ikke minst bli booket til fete gigs der vi kan fortsette å spre musikken vår. Målet er å få ut så mye musikk som mulig her i Norge, men også videre utover det etterhvert. Det hadde også vært fett å bli booka til by:Larm 2016, og selvfølgelig vinne Klubbøya-konkurransen så vi kan få spille på Øyafestivalen i år.

PS: kildaphew spiller på Klubbøya 11. august samt på labelet Bangles & Brass sin uoffisielle Øyanatt 14. august. Gjennom Øyas klubbkonkurranse får de kanskje muligheten til å spille på festivalen på Biblioteket hvis de får nok stemmer her.

Se den selvregisserte videoen til kildaphew «Paperthin» her:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer