Hopp til hovedinnhold
Ny norsk narkodrama på horisonten (TV2 Norge)

Purk: TV 2 serverer ny krimkomedie

Danish Broadcast Cooperation kjøper rettighetene til Purk aka Piggy fra The Oslo Company.

Selskapet bak sesong 1 og 2 av Hjem til jul.

Vi får en sniktitt på Purk – eller Murk slik Variety oversetter det som 🙂 – under årets Scandinavian Drama Series Showcase i Berlin, arrangert av Göteborg Film Festivals TV Drama Vision og European Film Market.

Den seksdelte serien får premiere via TV 2 17. mars.

Rollegalleriet til Purk ble annonsert i dag – og skuffer ei.

På listen finner vi blant andre Ine Jansen (Verdens verste menneske), Iben Akerlie (Innebandykrigerne, Mammon), Lars Berge (Wisting, Magnus), Jonis Josef (Kongen av Gulset), John Carew (Høvdinger) og Trond Espen Seim (I Kjærlighetens Navn, The Thing).

Trond Espen Seim I Kjærlighetens navn (Viaplay)

Fortelling tar utgangspunkt i Lisa (spilt av Ine Jansen) – en politibetjent med sinneproblemer. Livet til Lisa snus på hodet en dag når ektemannen Jostein forsvinner sporløst under en høyprofilert narkosak med kinpin Marko Stankoviz (alias John Carew) i spissen. Lisa lager en liste over mistenkte som muligens kan ha noe med saken å gjøre. 

Samtlige overbevises om at Jostein ble utsatt for en tragisk ulykke mens kona Lisa bestemmer seg for å ta saken i egne hender.

I mysteriet møter hun også på karakterer som Aila – spilt av Ibern Akerlie – en up-and-coming betjent. Og sjefen deres Ole (Ole Soo). I tillegg til småkriminell/amatør-komiker Shirouh (spilt av ingen andre enn Jonis Josef).

SOMMERFJAS med Jonis Josef

Jonis har spennende ting på gang (Rainer Kleive)

Dette er ikke første gang DR Sales plukker opp et norsk prosjekt. I 2022 kjøpte de rettighetene til Everything You Love alias Alt du elsker. Miniserien om Sara og Jonas som blir stormforelsket samtidig som Jonas utforsker høyreradikale nettverk gjennom et internettforum.

Skal vi tro administrerende direktør for DR –  Pernille Munk Skydsgaard  – så blir Durk et komisk, tredimensjonalt prosjekt. 

«Purk fortelles på en underholdende og morsom måte. Med en kvinnelig hovedrolle som er langt fra perfekt, noe som gjør henne kompleks og menneskelig. Vi har lett etter spennende nordiske show for å styrke listen, og denne norske serien er for eksempel et fint alternativ til vårt premium spenningsdrama, sier Pernille. 

Purk får premiere via TV 2 Norge 17. mars.

Arbeidstittel på engelsk er Piggy.

Les også: Er du fremdeles litt usikker på hva lakseskatten dreier seg om? Fortvil ikke! Nå får vi Lakseøya 💸🐟

Les mer