Hopp til hovedinnhold
WORLD CLASS WRECKIN CRU: DR. DRE I HATT (PRIVAT)

Ny bok: N.W.A. før de var N.W.A.

Etter filmen Straight Outta Compton har interessen for N.W.A. og vestkystrap fått en raus boost. God timing: Denne måneden kom boken
Original Gangstas: The Untold Story of Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube, Tupac Shakur, and the Birth of West Coast Rap, skrevet av Ben Westhoff. Sistnevnte er også musikkredaktør for LA Weekly, som har trykket et utdrag.

 
Gratisavisen var forøvrig de første til å gi N.W.A. en forside (1989):
 

Noen hip-hop-nerds vil neppe lære mye fra boken, men det bør være artig lesning for de fleste interesserte.

Boken
Original Gangstas kan du bestille her.
 

Fun fact fra avsnittene gjengitt i avisen:


– Da Eazy-E var i starten av 20-årene, tjente han bra penger på narkosalg, men han passet på å ikke vise det (for mye) og var kjent som en sjenert, stille type.


– Han hadde dog alltid 2000 dollar i sokkene.


– Eazy vokste opp i Compton, men familien var ikke fattig. Moren var lærer, faren jobbet på postkontoret.


– Eazys fetter Horace Butler var mannen som lærte E om dopsalg. En kveld viste han E en stor pose med penger. Samme kvelden ble fetteren skutt og drept av en person han kjørte med. E skulle egentlig vært i bilen, men var sammen med moren sin. Han dro til huset til Horace og fant pengene og store mengder kokain. Men drapet på Horace gjorde at han forlot dop-gamet det samme året.


– Andre Young hadde en DJ-gruppe som het Freak Patrol, og han var en ladies’ man med kallenavnet Sir Romeo.


– I 1982 fikk han sin første spillejobb som DJ på klubben Eve After Dark like ved Compton, og imponerte med to turntables hvor han mikset Afrika Bambaataas «Planet Rock» med 60-tallsklassikeren «Please Mr. Postman» til The Marvelettes.

– Han tok navnet Dr. Dre etter NBA-stjernen Julius «Dr. J» Erving.
 
WORLD CLASS WRECKIN CRU: DR. DRE I HATT (PRIVAT)

– Dre ble med i gruppen World Class Wreckin Cru og slapp «Gang Bang You’re Dead», et anti-gjeng-anthem. Dre skrev teksten.


– Moren til Dre sydde kostymene til World Class Wreckin’ Cru. Deres manager Shirley Dixon sminket dem. Noe som ikke var så rart, ettersom den ofte ganske femi Prince var en av heltene deres.
– Dre ble lei av deres fruity image, og fikk angivelig lyst til å lage gangsta-rap etter at han hørte «6 in the Mornin» med Ice-T:


– Antoine Carraby kalte seg først Bric Hard, før han tok navnet DJ Yella etter en new wave-låt fra 1981 som het «Yella»

– Kurtis Blows DJ Davy DMX lærte Yella å scratche, noe som var uvanlig for DJ-er på vestkysten. Yella lærte det videre til Dr. Dre.
 – O’Shea Jackson alias Ice Cube var også fan av Prince, men var også fan av Ice-T. Da han startet som rapper i gruppen Stereo Crew, så hadde
Ice Cube derfor navnet Purple Ice.
 
(- Men Ice-T får ikke noe shine i filmen Straight Outta Compton?)


N.W.A. ANNO 1987
(PRIVAT)

– Det fremtidige N.W.A.-medlemmet Cube var i likhet med Dre anti-gangbanging, noe han demonstrerte på låten «Gangs»; om et gjengmedlem som ender opp i den elektriske stolen.

– Volden som en alkoholisert Dr. Dre angivelig påførte sin eks, sangeren Michel’le (som har barn med både Dre og Suge Knight), er luket bort fra Straight Outta Compton. Men hun har – ifølge henne selv –
laget den mye mer ærlige Lifetime-filmen Surviving Compton: Dre, Suge & Michel’le, som har premiere 15. oktober:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer