Hopp til hovedinnhold
RETT UT AV ISLAND: HERA HILMAR SOM HESTER SHAW (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/UNIVERSAL PICTURES)

Ny blockbuster fra Peter Jackson – se eventyrlig trailer

RETT UT AV ISLAND: HERA HILMAR SOM HESTER SHAW (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/UNIVERSAL PICTURES)


Denne smakesnutten starter så godt at man nesten ikke trenger å se de levende bildene. Det holder å høre hva datteren forteller om foreldrene. Og seg selv.


– Jeg var 8 år gammel da moren min døde. Hun elsket å reise verdenen rundt og å grave opp fortiden. Han pleide alltid å besøke oss. Men én dag forandret alt seg. Hun fant noe. Noe han ville ha. Han ville ha drept meg også. Men jeg kom meg unna.
Det er Peter Jackson som har skrevet manuset til
Mortal Engines, som han startet å jobbe med i 2009. Ettersom newzealenderen tidligere har skrevet, regissert og produsert Lord of the Rings og The Hobbit, er det ikke overraskende at hans nye film er en eventyrlig affære.I likhet med de sistnevnte blockbusterne, er
Mortal Engines basert på en roman med samme navn, skrevet av Philip Reeve. Christian Rivers, som har jobbet med Peter siden han var 17, er regissør. 
 
JIHAE SOM ANNA FANG  (UNITED INTERNATIONAL PICTURES/UNIVERSAL PICTURES)
Islandske Hera Hilmar alias Hera Hilmarsdóttir har hovedrollen i sci fi-filmen, hvor hun spiller mot blant andre Robert Sheehan (Misfits), Hugo Weaving (The Matrix-trilogien) og den koreanske sangeren Jihae Kim alias JiHAE, som her debuterer som skuespiller. (Hun ser rå ut. Artig fakta: Hun er oppvokst i Sverige.)

Filmmusikken er laget av Junkie XL.

Mortal Engines har premiere i neste måned.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer