Ny app kan stanse stalking? Se hvem som sjekker Instagram-profilen din mest

1. apr 2016 kl. 00:00
(LURKALERT.COM, TWITTER)

(LURKALERT.COM, TWITTER)

Pust ut, dette var aprilsnarr.

Det har vært noen forvirrende dager for ivrige instagrammere. Må vi ha varsler på? Kommer andre til å se bildene mine??? Mildt sagt veldig slitsomt. Heldigvis har Instagram oppklart det hele.


En nevneverdig ting som er flott med den nye versjonen, er at man nå kun trenger et par likes på et bilde før det blir omgjort til tall. Det vil si ingen smertefull, ydmykende, endeløs venting på 10 likes <3
 Dessverre er det ikke bare godt nytt: Nå er det mulig for en tredjepart å hente ut informasjon om «deg», som tidligere før ikke var mulig.
 
Hvis det er noe vi helst vil holde for oss selv, så er det hvor mange ganger vi besøker eks-kjærestens Instagram-profil. Og kanskje eksens nye kjæreste. Og kanskje eksens nye kjæreste sin gamle kjæreste.

Uansett hvem vi velger å forfølge på internettet burde det kanskje være en privatsak. Ikke nå lenger. Appen Lurk Alert har ikke offisiell lansering før om en uke, men allerede er det godt over femti tusen på venteliste. Den er nemlig tilgjengelig nå, men kun for de med invitasjon.


Slik skal den angivelig fungere:
Man kobler kontoen sin opp mot Facebook, Instagram eller Snapchat, og så får man se hvor mange ganger noen har besøkt din profil. Eventuelt sett Mystory.
DET ER OGSÅ VÅRT VERSTE MARERITT (SKJERMDUMP CNN.COM)


Vi håper å få testet teknologien sekundet den blir åpen for allmuen, for dette virker for godt til å være sant. 


Datatilsynet sier at de tviler på at tjenestene Lurk Alert tilbyr er lovlige, men at det blir vanskelig å stoppe. Videre oppfordrer de foreldre til å være på vakt, da dette kan føre til vanskelig situasjoner blant barn og unge.


Det er ikke bare statlige organisasjoner som har reagert på sosiale medier.

Ikke overraskende nok har både Kylie Jenner og Taylor Swift fått invitasjon. Ariana stiller seg for øvrig undrende til det hele:
Det er imidlertid ikke alle som er eksklusive nok til å få innpass:

Se også: Topp 15 bilder jenter legger på Instagram