Hopp til hovedinnhold
The Adam Project Ryan Reynolds Zoe Saldana Walker Scobell Netflix Norway Norge 730no
Ryan Reynolds som Adam Reed, Zoe Saldana som kona Laura (Netflix)

The Adam Project med Ryan Reynolds og Zoe Saldana nr. 1 på Netflix i Norge

The Adam Project har blitt en Netflix-hit.

Selv om de også satser på prestisje, som Jane Campion-filmen The Power of the Dog med Benedict Cumberbatch og Kirsten Dunst (12 Oscar-nominasjoner!), ønsker Netflix stort sett å nå så bredt og folkelig som mulig.

Jamfør den veldig lettbeinte science-fiction-drama-action-komedien The Adam Project, som har blitt en umiddelbar slager for streameren. I Norge går Ryan Reynolds-filmen rett inn på nummer 1 hos Netflix. (Mens den smale Oscar-favoritten ikke er i topp 10.)

Ryan Reynolds har hovedrollen i The Adam Project som piloten Adam Reed fra 2050. Planen hans er å reise tilbake til sitt yngre selv i 2018, for å gjøre opp med fortiden og redde sin fremtidige kone. Men ved en feil ender han opp i Herrens år 2022. Vi skal ikke røpe noe mer, men traileren nedenfor er veldig raus.

Regissøren Shawn Levy er produsent for Oscar-nominerte Arrival.

Men til tross for at handlingen lyder tung er The Adam Project en mye mer overfladisk kost enn sci-fi-nyklassikeren fra 2016. Nesten på nivå med Shawns nye Ryan Reynolds-actionkomedie Free Guy.

The Adam Project Ryan Reynolds Walker Scobell Netflix Norway Norge 730no

Walker Scobell spiller sønnen (Netflix)

The Adam Project kan føles som en enkel pseudo-blockbuster som forsøker å se dyr ut, rotete sammensatt av deler fra 10 andre filmer. Slik Netflix ofte gjør. Men produsentene har hatt godt tid. Filmen har vært under delvis planlegging i over en dekade, etter at den ble annonsert i 2012 under tittelen Our Name Is Adam. (Da med med Tom Cruise hovedrollen.)

Utenom Ryan Reynolds kliner Netflix til med Zoe Saldaña (Gamora i Marvel Cinematic Universe), Mark Ruffalo (Hulk i MCU), Jennifer Garner (Emmy- og Golden Globe-vinner via Alias). Adam som 12 år gammel mobbeoffer med astma spilles av Walker Scobell.

Se traileren til The Adam Project:

Se også: Skurken fra The Batman med egen HBO-spinoff-serie

Mange av anmeldelsene er helt okay. For eksempel gir The Observer raust nok 4 av 5 stjerner.

«Det høykonseptuelle plottet holdes mer sammen av viljestyrke – og noen anstendige spesialeffekter – enn logikk. Men kjernen i denne engasjerende, barnevennlige Netflix-produksjonen er storhjertet. En fortelling om ødelagte familier som til slutt blir bra», skriver avisen.

«Ryan Reynolds leder et sjernelag av en rollebesetning i denne Back to the Future-aktige nostalgituren. Filmen kjører nedover slitte veier i stedet for å asfaltere nye med frisk fantasi», mener veteranen Peter Travers for ABC News.

«Men det er fortsatt moro å være med på dette kynismefrie throwbacket til 80-tallets familieunderholdning.»

Men mange rister på hodet.

Independent gir 2 av 5 stjerner og synes det blir rotete – samt slitsomt med dobbel dose Ryan Reynolds.

«Det som fungerte for Free Guy opprettholdes ikke her, hovedsakelig fordi du egentlig ikke kan ha to Deadpool-er i en scene uten å gi deg selv hodepine.»

Rolling Stone synes også filmen er whatever.

«Du ser den, muligens liker.. Og deretter krever at ditt eget fremtidige jeg reiser tilbake, mange år – eller muligens timer – fra fremtiden, og minner deg på at du allerede har sett dette før.»

Apropos Shawn Levy og Ryan Reynolds så lager de Deadpool 3, som blir karakterens første MCU-film. Heldigvis skal det likevel bli R-rating 😤

Zoe Saldaña starter snart å filme serien Lioness med for Paramount+ sammen med Laysla De Oliveira (Netflix-serien Locke & Key, Netflix-skrekkfilmen In the Tall Grass). Den er produsert av Nicole Kidman, med Taylor Sheridan (Yellowstone, Mayor of Kingstown) som serieskaper.

En galakse lang langt unna: Denne nye Disney+-serien må bli fetere enn The Book of Boba Fett? Ta første titt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer