Hopp til hovedinnhold
Bendik Mauseth Heimebane
(NRK)

Bendik Mauseth null erfaring fra skuespill da han ble castet til Heimebane

Bendik Mauseth (født i 2000) var på fotballtrening da castingbyrået Motlys plutselig dukket opp på banen.

Da var Molde-gutten 17 år.

Et år senere er han aktuell i sesong 2 av NRK-serien Heimebane. (Les vår anmeldelse av de nye episodene her.)

730.no tar en prat med den unge debutanten.

Hei, Bendik! Kan du fortelle litt om hvordan du kapret rollen i Heimebane?

– Du, det var faktisk ren flaks! Det hang masse plakater om audition til en NRK-serie på skolen, men jeg skulle spille kamp så jeg kunne ikke dra. Når jeg senere dro på fotballtrening dukket plutselig Motlys Casting opp fordi de trengte fotballspillere til den nye serien. Alle meldte seg selvfølgelig på, mest for tull egentlig. Det endte med at jeg gikk videre til flere auditions, men at jeg ikke fikk rollen til slutt. Dette var for rollen som Adrian Austnes i sesong 1 og jeg skjønner jo godt at jeg ikke fikk den rollen, så flink som han er. (Axel Bøyum, red.anm.) I januar 2018 ble jeg plutselig oppringt av castingbyrået som informerte om en sesong 2 av Heimebane og invitasjon til audition. Det takket jeg selvfølgelig ja til, og etter to auditions var rollen min!

Så fett! Har du noen tidligere erfaringer fra film/tv-bransjen?

– Overhodet ikke. Eneste erfaringen jeg har innen film er et skoleprosjekt, haha!

Imponerende å kapre rollen uten noe erfaring da! Men er du lik karakteren din på privaten?

– Absolutt! Tommy Gabrielsen er et ungt talent som blir hentet inn på grunn av økonomiske utfordringer i fotballklubben Varg. Han er en selvsikker person som tør å si hva han mener, men han kjenner ikke helt sin sosiale plass på laget. Det hender derfor at Tommy som yngste mann både krangler med kapteinen og er litt småfrekk mot de eldre gutta på laget, noe jeg kjenner meg godt igjen i, hehe.

Hvordan har det vært å spille med store norske stjerner som Ane Dahl Torp og John Carew?

– Det har faktisk vært helt sykt å få spille med så flinke og profesjonelle skuespillere. Jeg møtte dem første gang på en leseprøve og kan ærlig innrømme at jeg ble ganske så starstrucked!

Ane Dahl Torp og John Carew i rollene som Helena og Michael (NRK)

Litt av tematikken i Heimebane sesong 2 handler jo om homofili i fotballmiljøet.

Tror du serien kommer til å ha innvirkning på hvordan ting er i den virkelige fotballverdenen også?

– Ja, det tror jeg. Siden Heimebane tar opp et så viktig tema håper jeg det blir lettere for homofile i den virkelige fotballverdenen å komme ut også.

Vi får håpe det! Du er jo fotballgutt på privaten også. Hvor kommer fokuset til å ligge nå fremover? Fotball eller skuespilleryrket?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på egentlig, men skuespill hadde jo vært utrolig gøy å få fortsette med. Det er jo et lite eventyr i seg selv.

Absolutt. Og til slutt – hvem blir du mest inspirert av, både på fotballbanen og i TV-bransjen?

– På fotballbanen er det jo ingen tvil i at det er Cristiano Ronaldo som er min største inspirasjon. Det er i utgangspunktet hans fortjeneste at jeg begynte å spille fotball på ordentlig. På skjermen må jeg nok si mine to kollegaer i Heimebane, Axel Bøyum (spiller Adrian Austnes) og Morten Svartveit (spiller Espen Eide). De er så flinke og profesjonelle, jeg har rett og slett ikke ord! Det har virkelig vært en ære å få jobbe med dem.

Du kan se Bendik Mauseth i Heimebane på NRK.

Bendik Mauseth Heimebane

Se også: Fotball har aldri vært så gøy!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer