Hopp til hovedinnhold
Harry Styles Rolling Stone 2022
Harry Styles (Amanda Fordyce/Rolling Stone)

Harry Styles og Anna Wintour refses av Billy Porter

Harry Styles (født i 94) skapte historie i 2020 som den første mannen til å pryde coveret til amerikanske Vogue.

OPPDATERT 7. november: Harry Styles er ikke lenger hairy Styles? Nå ser det ut til at briten har tatt farvel med sine velkjente lokker, og fansen er mildt sagt fortvilet.

Se bildet av den nye sveisen og alle reaksjonene nedenfor.

Flere gjøner blant annet med timingen ettersom Harrys eks – også kjent som Taylor Swift – nylig slapp sin versjon av albumet 1989. Denne inkluderte også et par nye sanger som hobbydetektiver på internettet antar at handler om briten.

– You grew your hair long / You got new icons / And from the outside / It looks like you’re tryin’ lives on
/ I miss the old ways / You didn’t have to change
, synger blant annet Taylor på låten «Now That We Don’t Talk».

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Harry Styles (født i 94) skapte historie i 2020 som den første mannen til å pryde coveret til amerikanske Vogue.

En god del klødde seg i hodet over Harry Styles som førstevalg. 

Tre år senere fortsetter kritikken, denne gang fra den gode feen i Cinderella, Billy Porter. 

I 2020 briljerte Harry Styles på forsiden av Vogue med en spesialsydd kjole fra favorittmerket Gucci. I intervjuet forteller Harry at det å viske ut skillet mellom klær for menn og kvinner bare gjør «lekeplassen» større.

Harry Styles er både popstjerne og rockestjerne (Tyler Mitchell, Vogue)

Coveret var et vendepunkt for Vogue og startet en sunn debatt om seksualitet og kjønnsroller.

Dog haglet kritikken mot Harry fra alle ender. 

Konservative som Candace Owens og Fox News mente at sterke menn ikke kan kle seg i såkalt feminine plagg 😴

Les også: Harry Styles svarer på kjolekritikken

Fra motsatt ende debatteres det om Harry fortjener å bli hyllet for å rocke kjoler, skjørt, neglelakk og eyeliner ettersom ikoner som Prince, Freddie Mercury og til og med Young Thug har stått i kampen lenge før One Direction-gutten. 

Sistemann ut til å kommentere – for ørnte gang – er Tony-vinner Billy Porter fra Cinderella, Twister og Wives Club

I denne omgang legger han til at problemet skyldes Vogue-sjef Anna Wintour.

Billy Porter er kanskje mest kjent for sine antrekk på rød løper, men er minst like fabelaktig i Pose, hvor han spiller den kompromissløse ballroom-sjefen Pray Tell. (IG/billyporter)

I et intervju med The Telegraph forteller Tony-vinneren om en spesifikk samtale han hadde med Anna Wintour rett før coveret til Harry ble lansert.

– Den bitchen sa til meg: Hvordan kan vi gjøre det bedre? Og jeg ble så overrasket at jeg ikke sa hva jeg burde ha sagt, begynner Billy. 

– [Jeg burde sagt] bruk makten din som Vogue for å løfte stemmen til lederne av den ikke-binære motebevegelsen … Seks måneder senere er Harry Styles den første mannen på forsiden.

Se også: Harry Styles har fått en ny flamme – se bildene

Det er vanskelig å si noe vondt om Harry, det understreker Billy selv. 

– Det er ikke Harry Styles sin feil at han tilfeldigvis er hvit og søt og hetero, og passer inn i systemet på den måten.

– Jeg snakker om the gatekeepers, fortsetter Billy i referanse til den mektige Vogue-redaktøren Anna Wintour som håndvalgte One Direction-gutten.

– Harry er hvit og han er hetero. Det er derfor han er på forsiden. Ikke-binær bla bla bla bla. Nei. Det føles ikke bra for meg. Du bruker fellesskapet mitt – eller folket ditt bruker samfunnet mitt – for å heve seg selv. Du har ikke måttet ofre noe.

Dette er selvsagt ikke første gang Billy snakker ut om det sagnomsuste Vogue-coveret. I et intervju fra 2021 forteller skuespilleren at moteindustrien måtte akseptere han ettersom det var han som kjempet frem debatten om ikke-binær mote.

Cinderella-førpremieren i Los Angeles: James Corden, Idina Menzel, regissør og manusforfatter Kay Cannon, Billy Porter og Camila Cabello på The Greek Theatre i Griffith Park (Kevin Winter/Getty)
Cinderella-førpremieren i Los Angeles: James Corden, Idina Menzel, regissør og manusforfatter Kay Cannon, Billy Porter og Camila Cabello på The Greek Theatre i Griffith Park (Kevin Winter/Getty)

– Jeg kaster ikke skygge på Harry Styles, men er det (virkelig) han du skal prøve å bruke for å representere denne nye samtalen? Han bryr seg ikke, han gjør det bare fordi det er tingen å gjøre.

– Dette er politikk for meg. Dette er mitt liv. Jeg har måttet kjempe hele livet for å komme til stedet hvor jeg kunne ha på meg en kjole under Oscar-utdelingen og ikke bli skutt. Alt han trenger å gjøre er å være hvit og hetero.

Billy sine kommentarer fremstår litt passé for enkelte.

Flere på X (Twitter) påpeker også at skuespilleren har å ydmyke seg selv. Det er tross alt ingenting som tilsier at Billy hadde fått coveret dersom Harry takket nei.

Billy – som er én Oscar unna EGOT-tittelen – har dessuten selv fått kritikk for å tilsynelatende undergrave svarte transkvinner fra hitserien Pose.

Se også: Beyoncé deler hyllest til O’shae Sibley etter homofisk motivert drap

I 2019 skapte nemlig Billy historie som den første åpne homofile svarte mannen til å bli nominert og vinne en Emmy-hovedkategori for sin rolle i Pose.Under pressekonferansen ble Billy spurt om det føltes vemodig å vinne den gjeve prisen mens de kvinnelige kollegaene hans fra serien fremdeles blir oversett av Emmy-komiteen. Billy feide spørsmålet under teppet og forklarte at damene får en ny sjans i neste sesong.

Dette provoserte naturligvis mange.

På en annen side mener flere at Billy ikke får nok cred i bransjen. Tidligere denne måneden kom det frem at skuespilleren hadde mistet huset som følge av skuespiller og-manusforfatter streiken i Hollywood. For mange beviser dette at Hollywood promoterer skeiv kultur uten å ikke gi tilstrekkelig finansiell kompensasjon til skeive skuespillere.

Med andre ord: Billy er en særdeles dyktig skuespiller som ikke får den lønnen han fortjener.

Dog fortsetter de fleste å dra Billy gjennom gjørma på X.

«Billy Porter er en selvsentrert mann som faktisk ikke bryr seg om skeive svarte mennesker, spesielt transsvarte kvinner. Grunnen til at han fortsatt snakker om Vogue-coveret med Harry Styles fra 2020, er fordi han føler at han ble snubbet og er bitter til denne dag i dag. Lol», skriver en bruker.

Sjekk ut flere reaksjoner nedenfor.

Les også: Harry kaster klærne i My Policeman – 730.no anmelder

Nyeste saker fra 730.no

Les mer