Hopp til hovedinnhold
OTTO THE TROLL HUNTER (SF NORGE AS)

– Norwegian trolls are like totally awesome!

The most important films of our time is in Norwegian.

… og den handler altså om troll, noe vi har hørt om i en god stund. Men det blir ekstra stas når norske filmer får high five i USA; Da Fantastic Film Fest i Texas viste Trolljegeren med Otto Jespersen ble bloggerne oppspilt, og ifølge Side2 sammenlignet mange regissør André Øvredals delvis animerte liksom-dokumentar-prosjekt med Blair Witch Project og Cloverfield.

– Vi var usikre på om vi skulle åpne filmen i utlandet før Norge, men det gikk over all forventning. Amerikanerne tok alle referansene. Det eneste de ikke tok var dette med at troll værer kristenmannsblod. De lurte på om vi mobbet kristne, sier produsent John M. Jacobsen til Side2.

The Troll Hunter skal vises i USA og resten av verden via Magnoila og store Universal Pictures, mens Øvredal har signert med managementbyrået William Morris og er på vei til USA i forbindelse med potensielle amerikanske filmer.

Se også: Fritt vilt-regissør til 730: – Dette er en kjempestor ære!

Nedenfor er en av trailerne amerikanerne får se. LOL @ den pompøse musikken og muslim-brannfakkelen på slutten:


Norgespremiere på fredag. Utenom Otto har Trolljegeren også med Hans Morten Hansen, Tomas Alf Larsen, Johanna Mørck, Knut Nærum, Robert Stoltenberg og Glenn Erland Tosterud.

Les mer