Hopp til hovedinnhold
Bromance: Kygo og Drew from The Chainsmokers via Kygos Instagram Stories (skjermbilde-throwback)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

TGIF!

Og takk for all den nye musikken denne deilige dagen gir oss.

Ikke minst fra norske artister. Her er et utvalgt i flere sjangere.

The Chainsmokers & Kygo «Family»

Alex og Drew er kanskje som brødre for Kyrre. De har i alle fall laget et familie-anthem sammen – med lekker hjelp fra den Grammy-nominerte singer-songwriteren Chris McClenney. Det nye albumet til kjederøykerne har også med stjernegjester som blant andre blink-182, Ty Dolla $ign, Sabrina Claudio og 5 Seconds of Summer.

 

Sondre Lerche feat. The Silver Lake Chorus «Slip Into Character»

Gud bedre, Sondre. Dette høres både ut som god jul i stuen og musikk til en episk filmscene. Skrevet og produsert av Brooklyn-bergenseren som flyttet til Los Angeles… Hvor han åpenbart ble venn med det fineste koret i det fine LA-området Silver Lake.

 

Matoma feat. Wilder Woods «Keep It Simple»

EDM med kassegitar? Let’s go! Tom Stræte Lagergren holder det enkelt, men effektivt med sangfuglen Bear Rinehart alias Wilder Woods. Produsert av Matoma og Petey Martin. Sistnevnte gjorde også «Think About You» med Kygo.

 

KingSkurkOne «Sedativ kjegle»

Er du hypp på å bli skækk eller? Neida, men Adrian er i munter spytteform med en sedativ kjegle i munnviken og Hennessy i lommelerken. Produsert av Palme fka Makko Makeba aka den gode Gjeddehjerte-broren til norske rapperes favorittrapper Larsiveli. Palme er også aktuell med denne slæpperen.

 

Tungevaag «Knockout»

Martin fra Sogn og Fjordane tar her en 180 og forsøker noe helt nytt. Neida. Hvorfor fikse det som funker!? EDM-allsangen har han laget med Kriss Tømmerbakke og Erik Smaaland. To karer som kan catchy knockouts. (Jamfør – blant annet – «Fy faen).

 

SOFIA «I Don’t Want to Lose a Friend»

Mer Sogn og Fjordane! Nydelig sang fra Sofia Hyttedalen – rett ut av Gloppen. Flinkisen har vært signert til Bærum-labelen Toothfairy siden hun var fjortis. Bokstavelig talt. Fire år senere har hun blitt enda bedre. Her i musikalsk regi ved usnaue Coucheron.

 

Royane «You Ain’t Nuthin’»

Drammen, what’s good! Royane Harkati er en bad bish på Insta og også tøff som artist. På denne singelen lyder det som hun forlater mange gutter på Seen.

 

Linni «Stort liv»

Blodbyen x T-Town. YGMG-godgutten har fått med seg Iben fra Trondheim på det musikalske og resultatet er mat, sjø!

 

Klish «Menneskebyen»

I pressemeldingen fra promobaben til labelen Siste Steg stod det bare «Klish er ute med ny låt». Solgt! Egentlig håpet vi på en sang om dinosaurer, ettersom den ganske unge Tromsø-veteranen er 730s formidable Jurassic World-ekspert. Men urban menneskelåt faller også i smak. Anton på beaten.

 

Kakkmaddafakka «Baby»

Visste du at Spotify måler skip-rate på låter i spillelister? Altså hvor fort folk skipper videre på låter. Betyr det at lange introer ikke lønner seg? UANSETT. Denne Bergen-septetten går retttttt på sak og serverer et jæla fyrverkeri av en låt – som neppe skippes. Produsert av Matias Tellez.

Se også:

Norsk debutant fra Stovner tok førsteplass hos YouTube denne uken etter videopremiere hos 730.no

Hele Norges Ulrikke Falch debuterer som artist med rapper fra Drøbak

Nyeste saker fra 730.no

Les mer