Hopp til hovedinnhold
TOMMY WIRKOLA INSTRUERER JEREMY RENNER PÅ SETTET (SF NORGE/PARAMOUNT)

Norske Tommy Wirkolas Hollywood-debut #1 i USA

TOMMY WIRKOLA INSTRUERER JEREMY RENNER PÅ SETTET (SF NORGE/PARAMOUNT)

Det er lettere å få jobb når man har suksess på CV’en. Derfor er det gunstig for den norske regissøren Tommy Wirkola at hans Hollywood-debut Hansel & Gretel: Witch Hunters tok førsteplassen i USA og Canada etter gårsdagens premiere.


3D-eventyr/actionfilmen er satt opp i 2000 kinosaler i Nord-Amerika, og det er ifølge Deadline forventet at den drar inn opp mot 120 millioner kroner i helgen. Det norsk regisserte prosjektet skal ha hatt et budsjett på 300 millioner, som er lavt når det kommer til Hollywood-blockbustere.

Førsteplassen til Tommys Hansel & Gretel blir ekstra fin med tanke på at filmen ikke kan smykke seg på veldig store stjerner.

Det har tydeligvis ikke så mye å si at de amerikanske journalistene kaller den «masete», «flat», «ikke morsom», med «en-dimensjonale karakterer i 3D». Eller som kjente Peter Travers i Rolling Stone sier det på sin eget språk i sin 0 stjerners-anmeldelse:


– What to say about this lame-brained, limp dick attempt to update a classic Brothers Grimm tale into an f-bomb throwing vomit-inducing 3D franchise? I say, screw the damn thing and run the other way.

Action-gjøneriet plukker opp der de tyske brødrene Grimms infamøse eventyr om søskenparet slapp; Vi møter bror (Jeremy Renner) og søster (Gemma Arterton) 15 år etter den traumatiske pepperkakehus-hendelsen, og i årene som har gått har Hansel og Gretel blitt eksperter på å jakte på hekser.

Famke Janssen (X-Men) har rollen som sjefsheksa Muriel, en gammel røy som planlegger å slakte en gjeng unger på et kommende hekseseminar i den sørvest-tyske byen Augsburg. I tillegg til må søsknene også deale med den slemme lokale sheriffen Berringer, spilt av svenske Petter Stormare.

Den 33 år gamle regissøren fra Alta har tidligere laget blant annet Kill Buljo, Død snø og Tomme tønner.

Hansel & Gretel: Witch Hunters har norgespremiere 1. februar.

 
PS: Det ble ikke like mye oppsving for Ingrid Bolsø Berdals Hollywood-debut

Nyeste saker fra 730.no

Les mer