Hopp til hovedinnhold
Sammenlignes med Skam.

Norske Psychobitch kan bli internasjonal suksess


Godt tegn for filmen din: Variety skriver om den. I dag melder det amerikanske bransjebladet at Psychobitch teamer opp med det Paris-baserte salgs- og produksjonsselskapet Indie Sales. Det kan bety flere gode nyheter for filmen internasjonalt. Neste måned har Psycobitch premiere i Berlin.

Psychobitch fikk applaus av norske anmeldere da den hadde premiere i starten av måneden, og tok andreplass på den norske kinolisten. Dramakomedien (vi lo mye!!) roses for sin versjon av «gutt møter jente», og at tilnærmingen til problemer mange sliter med i 15-årsalderen, enten det gjelder skole, kjærlighet, venner, familie eller mental helse, føles som et (til dels) friskt pust. 

Filmen får også skryt for effektive bruk av ny, norsk musikk, deriblant av Emir, Emma Steinbakken, Sigrid, Ponette, LÜT og Wonder the Boy.  

Norsk drama for og med ungdom føles kanskje ekstra aktuelt etter en viss NRK-serie – Indie Sales trekker frem parallellene til Skam når de beskriver filmen.  

Psychobitch er en veldig sensitiv og aktuell nordisk «coming of age»-film à la Skam, som traff sterkt lokalt og internasjonalt, sier Simon Gabriele, innkjøpssjef i Indie Sales.

[filmen] viser på perfekt vis denne nye verdenen av «generasjon prestasjon» som skjer i Skandinavia hvor alle «kidsa» ender opp like. Filmen er en veldig inspirerende ode til det som er annerledes, avslutter han. 

Vi ser ikke bort fra at filmens egen «psychobitch», hovedrolleinnhaver Elli Rhiannon Müller Osborne, kan bli norsk stjerne innen et par år.

Her er traileren, hvis du ikke har vært på kino ennå: Les mer