Hopp til hovedinnhold
HERR SMÅ OLABUKSER (NOLWEN CIFUENTES)

Norske Mr Little Jeans: – Jeg skrev teksten hjemme mens eksen satt i rommet med ryggen til

HERR SMÅ OLABUKSER (NOLWEN CIFUENTES)

Etter flere år i Los Angeles og mange USA-turnéer så har Monica Birknes alias Mr Little Jeans fått seg en solid fanbase. Samt lekker oppmerksomhet fra det store og lille lerretet: Nordmannens musikk har vært med i filmer som Iron Man 3 og 50/50 og seriegigantene Grey’s Anatomy og Transparent. Hei, selv Hollywood-megababe Jessica Alba er fan.Gjengen som heier på Mr Little Jeans kommer neppe til å bli skuffet over Grimstad-jentas nye EP, produsert av Tim Anderson. Makan til lekker pop!Hør
Fevers nedenfor mens du leser hva Monica forteller 730 om sangene sine:

«Fool 4 You»

– Denne sangen begynte jeg på for kanskje tre år siden, men jeg fikk bare til å skrive verset (som jeg likte), så den ble egentlig bare lagt til siden. Helt til den tilfeldigvis kom på spillelisten min på random og jeg bestemte meg for å gjøre et siste forsøk. Det ble fart på ting når en av produsentene jeg jobber med forandret en akkord i refrenget. Det tok meg kanskje 15 minutter. Teksten handler om å være forferdelig ulykkelig og usynlig i et forhold (som jeg da var med eksen min). Jeg skrev mesteparten av teksten hjemme mens han satt i rommet med ryggen til.

«Stitches»

– «Stitches» handler om en liten gjenforening med min første ordenlige kjæreste (og første kjærlighet) etter 10 år ca og alle følesene som fulgte med det. Veldig intenst og rart og fint og trist. Skal kanskje ikke si så mye mer om det, han er jo norsk han.

«Fevers»


– Denne ble også liggende en god stund og godgjøre seg (noe som egentlig er typisk meg). Jeg hadde skrevet selve sangen, men var aldri fornøyd med produksjonen og tror verken jeg eller manageren min hadde noe klar retning på hvor vi ville lydbildet skulle være. Helt til vi kom i kontakt med en helt fantstisk mikser (han som mikset «Stitches» og nå også «Fevers») og lot ham gjøre et forsøk som da gikk strålende. Teksten handler om den rimelig mørke og komplekse Gillian Darmondy fra Boardwalk Empire, så da kan men jo se hvor lenge den ble liggende før vi pustet liv i den…


«Waking Up»


– «Waking Up» er skrevet med litt humor. Skrivestilen min er å freestyle over en basic instrumental-idé (beat og bass, for eksempel) som vi lager i studio. Vi spiller inn mens jeg freestyler og ser om det kommer noen bra melodi-ideer ut av det. Som oftest så blir det bare tulleord som kommer ut mens jeg synger, men noen ganger hører man også ordentlige ord eller hele setninger. Når vi hørte tilbake på det jeg hadde sunget under refrenget ble det veldig søtt og ironisk. Jeg bestemmte meg for å ta den fullt ut og skrive noe rimelig cheesy som passet til melodien. (Ihvertfall i refrenget, jeg tok det litt inn igjen på verset.) Jeg tror kanskje «Dreamlover» av Mariah Carey ble nevnt her som inspirasjon.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer