Norske Madden debuterer på Billboard

25. mai 2016 kl. 00:00
 
Norsk musikk er litt bortskjemt nå som Kygo nesten debuterte i topp 10 i USA; på selveste albumlisten Billboard 200. Men det er flere skrubbsultne norske acts som gjør det bra: Madden rykker nå inn på 36. plass på Billboards elektroniske hitliste med sin singel «Golden Light» feat. 6AM. 
 
(Kygo har 6 låter på listen, som også har med Matoma feat. Astrid S.)
 
Mer om Nesodden-gutten nedenfor.

Et bilde publisert av Madden (@howtoplaymadden)


Marius Njølstad alias Madden er på ingen måte ny i gamet, men debuterer i dag via det nyoppstartede musikkselskapet Yaass Music. Etter utdannelse ved Norges Musikkhøgskole gikk veien videre til seier i John Lennon Songwriting Contest, Stargate-hjelp, og samarbeid med enda flere flinke folk. Deriblant Lido, Moddi, Philip Emilio og CLMD. (Marius co-skrev sistnevntes «Stockholm Syndrome».) 


I dag slipper Nesodden-produsenten «Golden Light» feat. 6AM (Andreas Garmark), som er en frisk sommerbris i et ellers kaldt og stusselig Norge. Kanskje hører du en av sommerens hits allerede nå i februar? 730 tok en prat med Madden, se intervju med den Oslo-baserte flinkisen mens du hører på «Golden Light»:

Hei Marius, så fet singel! Det høres ut som at du er klar for sommer allerede. Hvordan ble låten til? 
– Tusen takk! <3 Ja, er sjukt klar for sommer nå!
– Jeg var ferdig på Norges Musikkhøgskole i fjor høst og kjente meg klar for å begynne utgi under eget navn. Selve låten begynte litt random, satt og mekket en kveld med to kompiser, og så plutselig kom det et par riff som var kick, så vi fortsatte å møtes for å gjøre den ferdig. 6AM som synger på «Golden Light» har mye edge i stemmen, synes det var fresht i EDM. Raugland som også var med å skrive er en av de mest motiverende gutta jeg kjenner.

Fortsetter under

Du har jo gjort mye kult allerede. Hvem har det vært mest stas å jobbe med for deg personlig?

– De jeg har blitt aller mest inspirert av å jobbe med er faktisk låtskrivere, svenske Sebastian Lundberg og Martin Mulholland fra Trondheim. Begge har solo-prosjekter, Sebastian sitt heter Mary Don Dave, han har gitt ut singelen «Asphal»’, prodda av Thomas Eriksen. Sykt fet. 


– Axxe må også trekkes frem, hadde noen sessions sammen tidlig i karrieren til Phillip Emilio og Aon. Han hadde tempo og profesjonalitet i workflowen sin allerede da som jeg fikk stor respekt for, og som fortsatt inspirerer. 

– Lido var fet å gjøre et collab med når jeg produserte gjennom Kontaktor, var en «good guy edit» av en elektro-banger vi gjorde. Fyren har så mye musikalsk overskudd, og jeg smelter av det han gjør om dagen. Superspeed EP der han jobber med franske Canblaster <3 

Fortsetter under

Lidogotshirts 10: Chicago – @ogbrand 📷: @p.hil Straight up genius shirt. 🔴

Et bilde publisert av Lido (@lidogotpix)

Hva skiller deg fra andre norske produsenter? 
– Har bakgrunn fra mye forskjellig musikk, satt stort sett bare og spilte jazzpiano da jeg var kid, låtskriving og prodding av urban og EDM først da jeg begynte studere. Så den komboen vil nok ha innvirkning på noen prosjekter etterhvert. 
Hvem inspirer deg aller mest? 

– Folk som brenner for noe og lever etter den interessen. Produsent og DJ Bendik Baksaas er alltid kul å henge ut med for inputs, han gjør det å prodde musikk til en livsfilosofi. Er sjukt inspirert av Mura Masa for tiden også. Planen er å dra til Paris og se han spille live, han er det herligste som har skjedd musikk siden Jamie xx. Litt LOL, men blir også alltid inspirert av filmer med Johnny Depp.

Hva er planene for 2016? 

– Jeg jobber med ny musikk for tiden, og forhåpentlig blir det en EP om ikke altfor lenge. Det kommer nok til å bli litt annerledes enn «Golden Light», men skal holde den kommersielle faktoren oppe! Det er også snakk om en tur til Los Angeles i sommer for å gjøre noen sessions og henge med Dave Pensado, som mikset låten. Koseligste karen ever. 
Topp tre norske artister du ville du likt å ha som gjestevokalist?

– OMVR lett, vært stor fan siden jeg så ham varme opp for Seinabo Sey, sto bare og hadde lættis, – så bra var det! 
– Ingrid Helene Håvik har den vakreste stemmen jeg vet om. Hørte Bon Iver-coveret fra «Like a version» en vårdag i fjor, eneste jeg gjorde resten av den dagen var å trykke repeat. 
– Okay Kaya, om jeg skulle produsere noe i et mørkere mood en kveld… Hun er helt fantastisk, spiller på Blå lørdag 6. februar – go check her out! 


Se også: Kygo avbryter amerikansk værmelding