Hopp til hovedinnhold
SKAL TA EN TRUMP (1054)

Norske LeJamz skal ta over verdenen: – Donald Trump ble president, så alt er mulig

SKAL TA EN TRUMP (1054)

Rap-Norge er stort sett på nivå med for eksempel Belgia og Færøyene. Men denne unge Grorud-gutten er allerede ganske god. «She Caught Me pt. 1», produsert av Sleep2, er i alle fall fet nok til at det ble 730-intervju. Gratulerer!
 
Sjekk ut låten til den 23 år gamle nykommeren Le Jamz nedenfor praten.

Er «She Caught Me» basert på en sann historie?


– Nei, jeg har heldigvis ikke et sånt liv. Det er fiksjon med et budskap som kommer tydeligere frem i del 2.


Hvorfor ble låten under 2 min lang?

– Låten er kort fordi «you gotta make’em wait for it». Jeg tror Jay Z sa det engang.
 
LEJAMZ REPPER GRORUD (1054)

På låten sier du at dama har «giftig frukt»?


– Med giftig frukt så mener jeg at hun utseendemessig er 10/10, men «looks can be deceiving», ikke sant? Hun er vakker på utsiden, men ikke på innsiden… Eller??


Trolig… Uansett, du er fra østkanten i Oslo. Basert på din erfaring, hva er den største forskjellen på jenter fra Oslo øst og Oslo vest?

– Groruddalen, stand uuuuuup! Hvis man fokuserer på det «overfladiske» så blir det kanskje kulturelle ting som musikken, språket og klesstilen. Der en østkantjente ser på Kim Kardashian og bare «guuurl», så ser en vestkantjente
kanskje på Leighton Meester og tenker «guuuurl», haha. Men i det siste har jeg følt at skillet har blitt mindre. Det virker som den urbane stilen blir mer og mer trendy. Jeg var på vestkantparty i sommerferien og jeg følte ikke det var noen forskjell.
 
KIM VS. LEIGHTON (INSTAGRAM, THE CW)

Når skrev du din aller første låt og hvor fet var den?


– Altså, jeg startet hele skrivegreia som ganske ung. Det startet med at jeg skrev dikt som veldig ung, heavy inspirert av 2Pac, også ble det ganske naturlig å skrive raps etterhvert. Jeg tror jeg skrev min første låt i 2. klasse, den ble ganske dritt as… Men heldigvis kom den aldri ut.


Hvilke norske rappere ser du opp til?

– Min norske favorittrapper er Chirag. Uten tvil. Ingen fucker med ham. Men ellers ser jeg selvfølgelig opp til Magdi, Arif, Vaular og Whimsical.

 
RAGGEN (INSTAGRAM)

Hvilke amerikanske rappere føler du mest?


– J. Cole, Kendrick, Pusha T, Isaiah Rashad, Russ, Chance the Tapper, Childish, Lil Uzi, Drake, Meek Mill. Og legendene som Jay Z, Pac, Biggie, Nas, Eminem, Big L, Kanye. Og Lil Yachty. Tulla…


Hvem er mest oppskrytt?

Lil Yachty.
 
LIL YACHTY AKA LIL BOAT MED PRODUSENTLEGENDEN RICK RUBIN (INSTAGRAM)

 


Hvorfor rapper du på engelsk?


– Fordi det er naturlig for meg. Vi har alltid snakket mye engelsk i hjemmet og jeg har jo hørt jævlig mye på engelsk rap, så da ble det bare sånn. Jeg studerer også engelsk litteratur. Snikskryt.


Utenom Drake så har ca. ingen ikke-amerikansk rapper noensinne blitt stjerne i USA. Hvorfor er det så vrient?


– Det er godt spørsmål… Det er jo den koden vi prøver å knekke, ikke sant? USA og Canda er naboland, språket er ganske likt, kulturen er ganske lik. Tenker det er lettere da.


Hva planen/drømmen din for 2017?


– Å etablere meg på den norske hip-hop-scenen… Skrrrt! Og derifra ta over verden. Donald Trump ble president, så er alt mulig.

 

Hør
LeJamz «She Caught Me pt. 1» her:


Fra alvor til spøk: Se norske komikere tolke Snow Boyz
(VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer