Hopp til hovedinnhold
FUN FACT: DEN DEILIGE KROPPEN I BAKGRUNNEN TILHØRER GRUNDE (KIM ERLANDSEN)

Norske kjendiser kysser for #jævlahomo ?

Det skal godt gjøres å scrolle gjennom Insta i dag uten å se likekjønnede par (og vennepar) som kysser under hashtaggen #jævlahomo.

Det kan du takke Gisle August Gjevestad Agledahl for, NRK-serien hans har nemlig premiere i dag! 

Rikskringkasteren har raust nok tatt en Netflix og publisert hele sulamitten på en gang – sjekk ut hele sesongen her

Vi tok en prat med programlederen både før og etter innspilling. Hva har han lært av serien, og hva gruer han seg mest til å se? Se vårt forrige intervju med godgutten her, og den nye Q&A-en nedenfor. 

PS: I kveld skal vi på lanseringsfest for Jævla homo – se 730s Snap og Insta-story for å bli med på moroa. (Hvis NRK lar oss…) 

Hei Gisle! Før innspillingen fortalte du at du var litt redd for det å være skeiv. Er du mer trygg i dag? 
– Ja, absolutt! Serien ender veldig bra. Vops, der spoilet jeg slutten. Hehe. Men veien dit, til å bli glad i hele meg, har vært en berg og dal-bane med både gråt og lol om hverandre. Og det er den reisen du får se i serien.

Favorittøyeblikk fra serien?

– Dette: 

Er det noe du gruer deg til å se? 

– Da vi startet innspillingen hadde jeg fortsatt mye å rydde opp i inni meg selv. Skam og frykt, mye grums. Jeg tror det blir kjipt å se seg selv så sårbar. Man vil jo gjerne bare alltid være kul, haha. Samtidig tenker jeg det er nødvendig å vise hvordan det kan oppleves å føle seg litt annerledes, og å vise at det er helt lov å synes det er vanskelig å finne ut av seksualitet og identitet. Og ikke minst hvordan man kommer seg ut av det og lander godt på stø grunn.

Vi gleder oss helt vilt til #jævlahomo begynner på NRK i kveld ?️‍? @trudedrevland ♥️??

Et innlegg delt av komikerfrue (@komikerfrue)

Hvilket møte har gjort størst inntrykk på deg? 

– Jeg fikk virkeligheten i fleisen da jeg var i Karasjok og fikk se hvor gærent det kan gå når du ikke føler du hører til. Jeg fikk være med en samisk gutt for å besøke graven til broren, som var skeiv og har tatt livet sitt. Det lå flere unge, skeive menn på den kirkegården. Nå begynner jeg å gråte igjen, hehe. For sånn her kan vi jo faen ikke holde på.

Har du fått et nytt syn på, eller forandret mening om noe på grunn av serien?  

– Ja! Om veldig mye. Den største forskjellen er kanskje at jeg nå setter pris på den skeive delen av meg, i stedet for å tenke at jeg må gi den sida av meg så lite plass som mulig, som jeg gjorde før. Jeg var veldig redd for at det skulle definere hele meg. Men nå tenker jeg at det seff er jeg selv som definerer hva det å være skeiv betyr for meg.
– I tillegg heier jeg mye mer på de som utfordrer normer! Vi har så mange dumme og begrensende forestillinger om hva det vil si å være gutt og jente eller streit og skeiv. Bare gjør det som føles riktig for deg.

Tre mennesker du håper sjekker ut Jævla homo
– 17-åringen som er litt keen på å kline med venninna si, men som ikke tør. Og faren / moren / vennegjengen / læreren hennes. Og! Han som skrev på veggen min at jeg var syk i hodet og burde bli lagt inn. La oss gi en ekstra shoutout til han! Håper du liker serien, ditt brødhue.

Er det ellers noe folk bør vite? 
– Kanskje at dette ikke er en serie bare for skeive? Serien handler jo om å stå litt utenfor, noe man kan kjenne seg igjen i av veldig mange ulike grunner. Og haha, at vi har en episode som heter ««Fistefest». Den tittelen trodde jeg faktisk ikke skulle gå gjennom hos NRK.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer