Norske Kim Ofstad i selskap med verdens beste trommiser

28. okt 2014 kl. 00:00
KIM OFSTAD + THE ROOTS' EGEN QUESTLOVE (PRIVAT/VIC FIRTH)

KIM OFSTAD + THE ROOTS’ EGEN QUESTLOVE (PRIVAT/VIC FIRTH)

Den trønderske superprodusenten Kim Ofstad har lenge hatt en deilig CV. Både som D’Sounds trommis og som den ene halvdelen av produsentduoen Element, sammen med islandske Hitesh Ceon. Sammen har de blant annet har produsert Madcons hits «Beggin», «Liar», «Glow» samt de nyere låtene «Bottles» og «Is You With Me», med gjesterapperne Rick Ross (!) og Snoop Dogg (!).

I utlandet har Element produsert for artister som Cee Lo Green, Musiq Soulchild og Joe. Og som om ikke det var nok har Kim Ofstad nå gått inn i samme selskap som Questlove fra The Roots. Trønderen har nemlig laget egne trommestikker med den legendariske fabrikanten Vic Firth.

Vi slo av en liten prat med Kim Ofstad rett etter at han kom hjem fra Seoul, hvor D’Sound har spilt konsert for sine mange koreanske fans. 

Fortsetter under 


(INSTAGRAM/PRIVAT)

Hei Kim! Hvordan skjedde det egentlig at verdens mest kjente trommestikkfabrikant Vic Firth spurte om å få lage signatur-trommestikker for Kim Ofstad? 

– Jeg har vært så heldig å få spilt trommer med bandet D’Sound i mange år og jeg har fått spilt trommer med blant annet Joe, Cee-Loo Green, Musiq Souldchild, MadCon og Snoop Dog og det hadde de lagt merke til. Så spurte de om de kunne lage en signaturstikke til meg. 

Hva tenkte du da de spurte deg? Hva betydde det for deg da de spurte deg? 
– Jeg ble veldig rørt, fordi trommestikkene fra Vic Firth er de første jeg brukte da jeg var en liten gutt og spilte i korpset på 17.mai. Jeg er utrolig stolt over å få egen trommestikk fra verdens kuleste trommestikkfabrikant!

Fortsetter under 


SLIK SER DE ALTSÅ UT (PRIVAT)

Av andre som har fått singaturstikker fra Vic Firth finner vi navn som Questlove (The Roots) og Cindy Blackman (Tromissen til Lenny Kravitz). Hvordan føles det å vite at du er i selskap med blant andre disse to?  

– De er verdens hippeste trommeslagere i mine øyne og jeg har vært mye inspirert av dem, så jeg er veldig stolt over å være i samme «familie» med dem. Som sagt betyr det utrolig masse for meg, jeg har alltid satset 110 % på trommingen min og jeg har turt å følge drømmene mine hele veien, så dette er en god klapp på skuldrene. 

Brukte du lang tid til å finne ut av designet/signaturen du ville ha på trommestikkene?

– Nei, egentlig ikke. Det tok bare et par dager, jeg fikk tilsendt forskjellige typer som jeg fikk testet ut, så ble vi enige om hvordan min skulle være. For dere/de som er litt trommenerder er mine stikker en mellomting mellom 5A og 5B.

Hvor kan man få kjøpt trommestikkene dine? 

– De får man kjøpt på 4Sound i Oslo, ellers så må man kontakte sin lokale musikkutstyrforhandler. Hvis du ikke er i Norge, er det mulig å bestille dem direkte fra Vic Firth US. Løp og kjøp!


(DREAMSTIME)

♫ D’Sounds album «Signs» er ute nå, med bidrag fra Lido og Coucheron. Sjekk det ut via Spotify her

Se også: Fredagsfjas med Kim Ofstad