Hopp til hovedinnhold
norsk musikk kamelen mat duo damn girl slim kamel 730no
Kamelen og Mat Duo (KingPin Records/Sony Music)

Norsk musikk: Topp 11 nye norske låter

Norsk musikk-bonanza!

God helg fra 730.no som hadde gleden av å sitte oppe i natt og njute kliss ny norsk musikk.

Du vet the deally. Her kuraterer vi våre favs!

Kamelen & Mat Duo «Damn girl»

Marcus Møll Mosele alias Slim Kamel teamer opp med Mat Duo alias Amund Valde og Midjefigur, og tar det tilbake til dansegulvet. Et oppdrag bergenseren tok på strak arm med den laaangvarige landeplagen «Creme de la creme». Denne gangen handler det om en jente som er dum, ung – og både pen og «ganske vakker». Amund har produsert.

 

Mr Melk «Norske jenter»

– Jeg har vært i Sverige, jeg har vært i Paris, sett damene i Rio, senoritas i Madrid / men ingenting slår følelsen å gå ned Karl Johan, da innser jeg at jeg går rundt i verdens beste land… Oliver Gregory Kenneth Bowman alias Mr Melk er en imponerende type. Ikke bare har australieren lært seg norsk fort, han synger på kav norsk! Etter å ha slått seg opp på TikTok med sjarmerende videoer om å lære seg norsk, har han nå kommet seg inn med musikken. Og det virker som han blir her. Blir dette årets 17. mai-anthem? Skrevet med Kenneth Bowman, Magnus Clausen og Mathias Nilsen. Produsert av Mathias.

 

Turab med Ane Brun «Hvite duer»

– Jeg legger blomster i glass, haster opp i all hast / like før jeg var på plass gikk mine planer i dass, jeg stuper ned… Turab Awan alias Turab slipper nå sitt andre album Himmelrotter fra landsbyen. En plate som ble startet under lockdown, og som handler om selvbevissthet og å være stolt av røttene sine. Himmelrotter er et annet ord for duer, og tittelen reflekterer hvordan man ofte glemmer at duer kan fly, da de ofte blir sett på som skadedyr. Ikke bare har denne låten et like fint budskap som resten av albumet, han har med seg Ane Brun. Skrevet av Turab, produsert med Snorre Sønderland.

 

 

vinni med Marstein «21 gram»

Norsk raps O.G. vinni alias Øyvind Sauvik er endelig ute med albumet tanker blir ting. Her har Paperboys-far med ringrevene Arif, Admiral P og Tshawe fra Madcon. Samt young’ns Emma Steinbakken og Marstein fra UNDERGRUNN. Det er stas å høre hvor godt to generasjoner kan treffe sammen. «21 gram» er produsert av Norges store eksportvare Lido sammen med Jack Dine. (PS: Albumet singel «glorie» bikker straks 30 bananer på Spoti 🥵)

 

Aiba «Labyrint»

Første sololåt for Aiba i 2023 har blitt en catchy, retro-ish affære. Litt a-ha med en dråpe med dagens The Weeknd? Den røde tråden for dyktige Kristian Frantzen er tapt kjærlighet. Til tross for at han serverer det på en lystig, uptempo-ete og sommerlig måte. Produsert av Kastel.

 

 

Emelie Hollow «I’ll Think of You»

– I just think of you when the voices get too loud, when I’m freaking out about the crowd / And I don’t know what else to do, I think of you… Endelig er andrealbumet til Emelie her! Et album stappet med ville låter, med et baktanke om at ting kanskje går litt for bra? Solitude inneholder 14 låter, hvor de er delt i par. Den nydelige stemmen og låtskrivingen viser hvilken rå artist hun er. Skrevet og produsert av Emelie Hollow og Carl-Viktor Guttormsen.

 

Vidar Villa «Fy faen så deilig»

– Fy faen så deilig det er med norsk sommer. Jeg har hatt sommerstemning helt siden vi begynte å skrive denne, da det fortsatt lå sludd og snø i gatene, forteller Vidar Villa om sin nye potensielle slager. – Denne låta er en slags hyllest til norsk sommer og alt som gjør den så spesiell. Fra lange, lyse netter til spontane parkheng og alltid litt for lave badetemperaturer. Fy faen så deilig norsk sommer er. Denne låten fanger akkurat den følelsen for meg. Allsangssangen er skrevet av Vidar og Jonas Thomassen, mens produksjonen er ved den arbeidsnarkomane duoen tobago.

 

Madcon «Are You Ready»

Samtidig som deres ryde or die vinni slipper album – hvor Tshawe gjester – er Madcon klare med ny singel. Med klassisk Madcon-sound i musikalsk regi ved GoToGuy alias veteranene Erik Smaaland og Kristoffer Tømmerbakke. Dette er flott nok den offisielle låten for Special Olympics World Games 2023.

 

Chris Holsten «Rekk opp hånda»

– Rekk opp hånda om du prøver å løpe fra kaoset inni deg / rekk opp hånda om fortida aldri ser ut til å dra sin vei… Chris Holsten skrev denne en dag han våknet i et ikke tipp topp humør. En låt Lillestrøm-mannen trengte å skrive. Han sier det handler om å ha en jævel inni hodet, og at det er noe han har slitt med lenge. Den er pakket inn som en ekte poplåt. Og poplåter med følelser er ofte flott, det beviser også Chris her. Skrevet av Chris, Stephan Slaaen og Lars Kristian Rosness. Lars og Benjamin Giørtz har produsert.

 

Ida Fiona «fuck you, i’m fun»

– So fuck you, you said there wouldn’t be an expiration date for you and me / fuck you for thinking that you can do better without me… Sandnes-jenta Ida Lunde alias Ida Fiona er gøy! Ikke bare fordi hun i denne låten kan virke noe truende for å få det frem, men hun pakker det inn i en gøy låt vi lett kunne sett på en festivalscene i sommer. Skrevet av Ida og Elise Elvira Hedengren. Produsert av Daniel Wson.

 

Lyse Netter «Du e så digg»

– Du e så digg, smaka så himmelsk, du, du e så digg, klar ikkje slutt…Retro gitarriff om ting som er digg? Jepp! Lofoten-kvintetten nærmer seg et nytt album, og innen den tid passer det topp å vente med denne sommerlige låten. Skrevet av bandets Endre, Isak, Lars, Øystein og Sverre. Produsert av bandet, med Isak Falch Alsos og Lars Haug Nilsen i spissen.

Mer norsk musikk: Timbaland skryter av norsk tenåring – se video

Les mer