Hopp til hovedinnhold
KRISTINE SOM SKOLENS STØRSTE IT-JENTE VERONICA (NETFLIX)

Norske jente klar i to Netflix-filmer

KRISTINE SOM SKOLENS STØRSTE IT-JENTE VERONICA (NETFLIX)


Hvis du er fan av Edmond Rostands
Cyrano de Bergerac fra 1897, blir det kanskje snodig å se denne nye Netflix-filmen basert på teaterstykket.


For det første er dialogen ikke fremført som franske rim. (Je suis désolé…) For det andre er handlingen lagt til en high school i Los Angeles 2018. (It’s lit!)


Sierra Burgess Is a Loser handler om tenåringen Sierra, som naturligvis ikke er en taper på ekte. Men som føler seg slik. Når en hotboy på skolen begynner å tekste henne, blir hun oppspilt. For så å skjønne at gutten tror han snakker med skolens heiteste cheerleader Veronica.


Hvordan skal dette gå???


Shannon Purser (
Stranger Things, Riverdale) spiller Sierra, noe som ser ut til å være en utmerket rollebesetting.

Men det som er ekstra artig – gitt at du er norsk – er at hun som spiller Veronica er norsk. Nærmere bestemt Kristine Frøseth fra Drøbak.

(Alias Kristine Froseth, fordi 99,99 prosent av verdenen sliter med ø.)  
Den Brooklyn-baserte 21-åringen startet som modell, men fikk fart på skuespillerkarrieren etter å ha fått hovedrollen i den dramatiske musikkvideoen til The Weeknd
I fjor kunne man se Kristine på kino i
Rebel in the Rye med Kevin Spacey og Nicholas Hoult, og hun er snart aktuell i skrekkfilmen Prey og Netflix-filmen Apostle. Sistnevnte kommer i oktober, med Dan Stevens (Downton Abbey, Legion) i hovedrollen.
 
KRISTINE I APOSTLE (NETFLIX) 
 
Handlingen i Apostle finner sted i 1905, og følger en mann hvis søster har blitt kidnappet av en mystisk, religiøs kult, som holder til på en øde øy.
 


Sierra Burgess Is a Loser, den 12. filmatiseringen av Cyrano de Bergerac, er regissert av spillefilmdebutanten Ian Samuels. Netflix slipper den 7. september. 
 


Se traileren med Shannon Purser og Kristine Frøseth her:

 


I intervjuet nedenfor blir Kristine og Shannon spurt om rollene i filmen har lært dem noe om det virkelige livet.
– Ja, det har vært en konstant påminnelse om å ikke forsøke å være noe jeg ikke er, noe (Sierra) gjør hele tiden, sier nordmannen klokt.

Mer norsk oppsving: Da Alisha Ilhaan Bø fra Oslo/Trondhem ble booket til Netflix-serien 13 Reasons Why ifjor, hadde hun 3,5k hos Instagram. Nå har hun 3,8m.
 
Gått glipp av noen godbiter? 730 kårer de 10 beste kinofilmene fra 2017 


Les mer