Hopp til hovedinnhold

Norske «Heal The World» 2012?

HAUKETO, STÅ OPP! (MTG)
 

Sist vi så Hauketo-hunken Rex dukket han opp som gjesterapper + øyesnop i videoen til voluptuøse Noor Kamils kommerse undergrunnsschläger «Work For Me». Og det var på noe party shit. Når kompis nå gjør comeback er champagneflaska byttet ut med svart dress og gravstøtter. Ja, det er conscious shit, men fortvil ei: Det blir fortsatt fuktig når far spytter flammer – bare at denne gangen går det på tårekanalen løs og ikke glufsa.
 
Rex åpnet opp for oss om sin nye singel & video «Be Alright»:
 
Hei Rex! Hvorfor en så alvorlig låt?

– Jeg ser ikke på låta som veldig alvorlig. Jeg rapper om realistiske ting og prøver å sette ting i perspektiv. Denne låta beskriver hva jeg har opplevd, og mange andre skal kunne gjenkjenne seg i denne teksten. Og fellesnevneren for oss alle er at det blir bra til slutt. «Be Alright», ikke sant.

(Fortsetter under den rykende ferske Pål Erik Helgerud-regisserte videoen.)

Hva er dine sterkeste sider som rapper?

– Jeg føler at mine tekster er veldig sterke med tanke på det jeg har sluppet før og det som kommer i fremtiden. Kanskje det ikke er opp til meg å si noe om det, men jeg får mange bra tilbakemeldinger på mine shows og folk sier at min fremføring av låtene er veldig troverdig. For meg så er det å levere bra shows noe av det viktigste! Turnéen min starter om nøyaktig én uke og da smeller det! Jeg har med en veldig dyktig DJ og noen syke dansere, samt jeg skal få med meg et lokalt talent i hver by vi besøker.

Hvilke rappere i Norge har du mest respekt for?

– Jeg har stor respekt for Karpe Diem. De har en enorm scenekarisma som ikke altfor mange i Norge har! De har hatt stor innflytelse på norsk hip-hop de siste årene. Så er det ikke mulig å komme utenom Madcon med tanke på den suksessen de har oppnådd, både innenfor og utenfor Norges grenser! Men, min respekt kommer av at de har jobbet hardt i mange år og beviser at «hard work pays off»! Kristoffer Tømmerbakke er en annen som alltid har støttet meg, og jeg synes han er en utrolig dyktig produsent og rapper! 

Når skal du satse på USA?

– Nå spør du meg om noe jeg ikke kan si så mye om uten å bli hatet. Men ja, jeg har en drøm om USA, og veien er kortere nå enn den var for 10 år siden. Akkurat nå er mitt mål å etablere meg som artist i Norge, og om det skulle komme noen muligheter for USA er jeg selvfølgelig veldig klar for det!

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer