Hopp til hovedinnhold

– Norske haters er med glede hvem jeg bisetter

Oral Bees musikk er blodig alvor, men – med fare for å bomme – vi tipper den norske rapperen ikke blir dritsur hvis du synes han er litt lættis.

Jamfør denne saken, hvor Nesodden-figuren forteller om sitt nye album Putter Det Ned As Usual, alias kronen på verket i «Putter det ned»-trilogien. Dude er funny.

Settet er i skrivende stund på 2. plass på norske iTunes’ hip-hop-liste, kun slått av Jay-Z. Albumet kan enten kjøpes direkte av Oral Bee ved å maile ham på [email protected], eller altså lastes rett ned hos iTunes, hvor du også hører smakebiter.

Sånn Vi Putter Det Ned As Usual er Da Playboy Foundation Entertainments andre utgivelse i 2009. Tidligere i år kom Big Ices kritikerroste, norsk-amerikanske samleskive Stackin Beats, blant annet hyllet i VG. («Helt fint» med Pete’n er av kroken. Han knuser Lars Vaular. Bare spør Lars Vaular.)

Oral Bee er for tiden også aktuell som produsent for legendariske Ruthless Records (NWA, Bone Thugs-n-Harmony, Above the Law). Han og Mr. Pimp-Lotion har produsert tre spor på Ruthless-artisten Stevie Stones’ New Kid Comin’.
Her forteller Oral 730.no om sin nye skive:

«Intro» feat. I.N.G

Digg beat fra Rob-E. Spilte inn forskjellige vers på beaten, men klarte ikke å komme med «that kill a hoe-flow», så endte opp med å kun beholde syngingen med min homegirl I.N.G. og bruke den som intro. Hun synger at jeg «pimper fluffers easy», så da får vi vel tro på det.

«Jeg er back, bitches!»

Vince V, som tidligere har produsert for Freeway, Lil Flip, Pastor Troy og MJG har produsert dette westcoast-udyret. Han sendte meg en bunke med beats, og en av de jeg vurderte å bruke endte opp på årets Freeway-album Philadelphia Freeway 2 (låta «Murda Muzik»). Dette er min personlige favoritt, og handler om at jeg er back up in this bitch!

«Min Breezy» feat. Arjay

Produsert av Big Ice og meg. Denne er «for the ladies». Teksten handler om å ha en dame som er cool, lojal, funny og i tillegg ser ut som en «5 star bitch». Noe av teksten er inspirert av mitt forhold til min ex-wifey, mens andre deler av teksten er mer at jeg dagdrømmer om å daske Tone Damli og den slags saucy kjendishoes. Jeg skrev hooket på engelsk og sendte det til R&B-sangeren Arjay fra Portland, som jeg og Ice har jobbet mye med. Han puttet det ned smoothly. Big Ice gauler litt på talkbox i bakgrunnen.

«Diggiloo Diggiley» feat. Mr. Pimp-Lotion

Produsert av Mr. Pimp-Lotion og meg. Albumets desidert mest corny låt. En slags old-school-hyllest med referanser til Sugar Hill Gang, Melle Mel og Kurtis Blow.Vi hadde det svært funny i studio med mye nonsense-rapping (bang to the boogie to the boogie bang bang!) og på et eller annet beruset tidspunkt etter midnatt begynte vi blande inn «diggiloo diggiley» i teksten, inspirert av den svenske Grand Prix-gruppa The Herreys. Vi vurderer nå å utgi et album som The Hip-Hop Herreys, der alt skal være inspirert av The Herreys. Det kan kanskje bli en utfordring siden de kun hadde én hit.

«Californication»

Produsert av Rob-E fra San Francisco. Han har tidligere produsert mye for Mistah FAB og jobber for tiden med Jay Rock, Yukmouth, G. Malone og det nye Bay Area-håpet Beeda Weeda. Låta er inspirert av min vacation til Cali i sommer. Puttet ned en happy melodisk flow på denne. Jeg og min homey Jay Pledge cruiset rundt i Cali og tittet etter notches (aka dimepieces/topnotches). I luv Cali!

«Playa» feat. Sholo Truth, Mitsuruggy & Latex Diamond

Dette er en collabo med de spanske westcoast-monsterne i Uglywerkz Ent. Beaten er produsert av Sholo Truth, som også bidrar med talkbox. Det var Hella Saucys storvokste goondaddy Cuddie Mack som linket meg opp med denne gjengen. Madrids Mr. Mitsu og Latex Diamond legger gjestevers.

«Så Slow»

Et cruise-slow-i-din-bil-anthem produsert av Big Ice og meg, med trill gitarspilling fra Bender Marley. Skrur på double-flowen til the max på denne. Produksjonen er litt inspirert av en av våre helter, Rap-A-Lots Mike Dean.

«Til mine haterfjes»

En Dr. Dre-inspirert sak produsert av Rob-E. «Stadig nye trender, homey, det er hva en G setter / og norske haters er med glede hvem jeg bisetter».

«Drikker til vi klikker» feat. DeeRail of The Coughee Brothaz

Da jeg fikk høre at OnklP hadde importert en coughee brotha til Oslo måtte jeg selvsagt ta kontakt og få han med på en låt. Han møtte opp i hissig bakrus og unnskyldte seg med at han «had to get in character for the song». Det ble en crazy studio session hos Pimp-Lotion der booze’n stod i sentrum. Jeg hadde laget hooket på forhånd, men DeeRail tok det definitivt til «the next level» og la også ned et vers. Den handler om at noen dager trenger playaz litt drank. Den funky beaten er produsert av Rob-E.

«O.R.A.L.B.E.E

Dette frenetiske villdyret er produsert av Vince V. Er den låta hvor jeg leker mest med flows og bytter stort sett flow hver 4 bar. ”På mic’en gjør jeg terror som Souhaila Andrawes!”. Ga ut denne som single på iTunes tidligere i år, og den har nå satt nedlastningsrekord (blant Nesodden-rappere).

«PM til AMG» feat. AMG

Produsert av min lillebror, Sodapop Curtis. Fikk med meg westcoast-legenden AMG på denne. I min familie er vi store DJ Quik-fans og mamma ble helt fra seg da hun hørte at jeg skulle gjøre en collabo med AMG! Sommerlig barbeeque-anthem! «Jeg var en Compton, Crenshaw og Slauson-freak / mens dere hatere var hjemme og så Dawson’s Creek

«Ruller rundt»

Sommerlig kvasi-reaggebeat produsert av meg selv. Gladlåt om å rulle rundt og pimpe hoes. Min onkel, Uncle J, spiller gitar på låta og I.N.G. korer i bakgrunnen.

«En bossy mann»

Produsert av Big Ice og meg med bossy bidrag fra Bender Marley på bass og gitar. Handler om at jeg lever (vil leve?) livet til en norsk boss. «Vil tjene penger som de gangsterne i ABBA / da kunne dette livet mitt vært strictly yabba-dabba!»

Det flossy coveret er laget av 3rd Eye Dezine fra Seattle, som også laget Big Ices Stackin’ Beats-cover.
Målet med albumet? Å bli årets mest solgte skive blant Nesodden-artister (uten hvite-russisk bakgrunn).

Les mer