Hopp til hovedinnhold
STAVANGER-LUND-HOT CHICK (SONY)

– Norske gutter er veldig stilige

Amanda Jenssen er bare 21 år, men har i løpet av de to siste årene blitt en av Sveriges mestselgende artister. I kjølvannet av hennes norske gjennombruddslåt «Happyland», serverte den svensk-norske blondinen nettopp en pangkonsert på Internasjonalen i Oslo, og det ser ut som karrieren tar av; Da vi ringte henne opp i etterkant var hun på vei fra hotellet til soundcheck i Østerrike.

Du ble kjent via Idol, men du slipper kanskje å bli kalt Idol-Amanda i dag?

– Jeg har gitt ut to album siden Idol, så ja, jeg slipper den koblingen, noe som er bra. Man vil jo helst assosieres med det man er aktuell med, ikke noe man gjorde for noen år siden. Jeg er aktuell med Happyland.

Jepp, ikke mer Idol-prat. Hvordan vil du beskrive Happyland?

– For meg er det følelsen av å dra til en nattklubb på 20-tallet. En klubb som en gang var ganske elegant, med lyskroner i taket og rød plysj, men som har forfalt. Det samme gjelder menneskene som går dit. De samles for å rømme fra hverdagen og ha det fint i noen timer, og jeg har litt av den samme følelsen i hodet.

Fortsetter nedenfor.
ORDET PÅ GATENE: QUENTIN TARANTINO DIGGER «HAPPYLAND», NOE AMANDA IKKE HADDE HØRT (SONY)

Oslo-konserten din ble en suksess. La du merke til alle jentene på første rad? De virket meget oppslukt av deg. Nesten litt forelsket…

– Ja, det var jättehärligt! Noen av dem kunne alle tekstene helt utenat! Jeg trodde de var svenske, men de var kanskje ikke det… Det ble en flott kveld og Internasjonalen var et kult sted å spille på. Dessuten var det gøy å spille utenfor Sverige med bandet mitt, det har vi aldri gjort før.

Men det kommer det til å bli mer av, ikke sant?

– Ja, nå skal jeg mye rundt i Europa nå i forbindelse med Happyland, men det blir akustiske showcaser uten band. Jeg er i Wien nå og spilte i Sveits i går, så dette er spennende.

Endel av dine nye fans kommer til å kjøpe debutalbumet ditt, Killing My Darlings fra 2008, som er ganske annerledes enn den nye. Føler du at den forrige platen representerer deg?

– Ikke som Happyland. Jeg var som Bambi på glattisen da jeg spilte inn min første plate. Jeg visste ingenting, og alt skulle skje så fort. Heldigvis hadde jeg flaks med folkene jeg jobbet med. Egentlig føler jeg at Happyland er mitt andre debutalbum. Da hadde jeg nok erfaring til å vite hvordan jeg skulle få til det jeg ønsket å få til, hvis du skjønner.

Du er veldig svensk, men pappa er fra Stavanger. Vokste du opp med litt «norsk kultur»?

– Ja, absolutt. Hver dag stod det brunost på bordet, haha. Pappa snakket norsk til meg da jeg var liten, og jeg skulle ønske han hadde fortsatt med det, for nå kan jeg så lite.

Faren din valgte en svensk jente. Kan det hende du går for en norsk gutt?

– Jeg har en kjæreste nå, men… Men det kan jo hende, haha. Norske gutter er jo ofte veldig stilige.

Her kan du høre og laste ned låtene fra Happyland og kopiere inn spilleren på andre nettsteder:

Du kan også laste ned albumet her: iTunes Platekompaniet 
Mer Amanda Jenssen:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer