Hopp til hovedinnhold
Livets gjeng? BTS x Quick Style (Privat)

Norske godsnuter hjelper verdens mest populære gutter – vi tok en prat med dem! 🇳🇴

Ekstra gøy å være norsk nå?

Noen mener Norges stolthet er fjellene og fjordene våre. Vi slår et slag for at det er råtassene i Quick Style.

Dansefavorittene har jobbet med de største her til lands i årevis – deriblant Astrid S, Alan Walker og Karpe (se gjengen tolke «Jeg er lei meg» på deilig vis her) – og jaggu er de på god vei til å ta over gamet internasjonalt også.

De har jobbet med verdens hotteste boyband, k-pop-vidunderne i BTS, hele fire ganger: På «Save Me», «Blood, Sweat & Tears», «Best of Me», og mest nylig i forbindelse med musikkvideoen til Halsey-gjestede «Boy With Luv».

Snutten knuste i dag YouTube-rekorden, som tidligere har tilhørt BLACKPINK og Ariana Grande, med sine 78 millioner visninger i løpet av det første døgnet.

Morofakta: I Save Me fra 2016 sto Quick Style også bak one shot-regien og kameraføringen, i tillegg til koreografi. Titt under.

Vi tok en prat med tre sertifiserte godsnuter – tvillingbrødrene Suleman og Bilal Malik, og Nasir Sirikhan – via elektronisk post.

Se koselig utveksling her:

Vi er ganske noob (#hvisdeterlovåsi) på dette området. Hvor mye tid ligger bak en typisk musikkvideo-koreografi?

– Det varierer litt, men vanligvis setter vi opp trening sammen med gutta våre på studio (Main Guys og flere fra studio). Disse treningene varer alt fra 4-6 timer per gang, med litt forberedelser gjort av oss personlig. Vi trener i to dager, og tredje dagen pleier vi å filme en demo og sende til dem for øving.

For the fandom: Hvordan er BTS-gutta?

– Vi har faktisk bare møtt dem én gang i forbindelse med invitasjon til en fanmeeting-konsert i Japan. Bak kulissene viser de seg å være helt vanlige koreanske gutter; en jordnær gjeng som jobber veldig hardt.

– Da de tok kontakt første gang, så visste jo omtrent ingen hvem de var. Hvert fall ikke i Norge. Da ringte selve sjefen av Big Hit Entertainment (BTS’ label, jour. anm) meg personlig klokken 07:00 om morgenen for å be meg sjekke en mail han hadde sendt meg for 10 minutter siden. Siden den gang har det bare vært full fart for gutta, opp til toppen av k-pop-scenen i Korea og i hele verden.

View this post on Instagram

Our class from Last night 🤘🏼 finally at home! vi elsker dere! 💯 🇳🇴 AT: @quickstylestudio – ARTIST; @kooseyl @sopranopsy4 📽️: @vimo.no <- 🏆

A post shared by Quick Style (@thequickstyle) on

Dere har oppnådd helt _ville_ ting allerede. Hva er det ultimate målet?

– Det har vi blitt spurt om før og vi liker ikke å dele alt for mye når det kommer til mål… Men det vi kan si, er at alt vi har oppnådd til nå er som barneskolen – nå er det VGS, og så universitetet.

Vi gleder oss! Men gutter, dere har jobbet tett med artister som koreografer i flere år – har dere vurdert å ta steget inn i musikkbransjen selv?

– Ja, det har vært fett å være med på mye fett, og vi har oppdaget en helt ny passion i det siste året: Å prosjektere profiler, brands og mennesker på en måte vi hadde likt å se dem. Det kan være alt fra kroppsspråk på scenen, til musikkvideoer, klesstil, regi, sceneopptreden og koreografi. Derfor har vi nå satt sammen et nytt selskap som heter Scream Nordic som kommer til å drive med prosjektering og management for artister og talenter. Dét blir vårt steg inn i musikkbransjen, hvor vi kan bruke vår erfaring til å løfte våre egne artister og bygge en naturlig connection mellom dem og artister i andre land som Kina, Japan og USA.

– Vi har også flere planer i musikkbransjen, men det sparer vi til en annen gang.

Stay tuned, si. Ellers: Når dans er jobb, klarer man da å nyte en frikveld med dansing på klubben?

– For å være helt ærlig, så er vi veldig sjeldent ute, men når vi først drar ut, så sitter vi ikke stille. Vi prøver å holde fokus på målet og derfor så frister det lite å gå ut – hvis vi først har fritid, brukes den oftest på venner og familie.

Hva er det beste og verste med å reise mye?

– Det verste er nok å være vekk fra familie. Noen ganger på viktige dager som når man blir onkler, fødselsdager, og andre feiringer som betyr mye for oss. Det beste er at hodene våre settes i et modus hvor vi utvikler oss og lærer nye ting. Når vi er er ute, så snakker vi muligheter overalt og utfordrer oss selv til å ta tak i muligheter rundt i verden. I noen tilfeller har det skjedd – som da vi åpnet dansestudio i Chengdu i Kina i 2015.

Ærlig. På en skala fra 1-10: Hvor ofte går dere hverandre på nervene? (Det må bli litt halloi med tre mennesker så tett på hverandre over lang tid?)

– Tror ikke vi trenger noe skala for å svare på det, men som alle grupper som også er familie, så kommer de mest ærlige og ufiltrerte samtalene – og det er ikke alltid like lett å se forbi det og se at det kun er lidenskap.

– Så, det kan skje ganske ofte, men det har gjort at vi har fått et ganske bredt kommunikasjonsspekter. Vi kan være kreative med både en rolig tone og streng tone, som igjen gir forskjellige resultater. Nå ser vi på det som en av styrkene våre når det kommer til å skape, som creative directors av Quickstyle.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer