Norske debutanter med høstlys

15. okt 2008 kl. 00:00
HOOGA TROOPERS (MTG)

Hvis du ennå ikke har hørt om dem, er det ikke så rart. Debutsingelen til Bærum-gruppen Hooga Troopers kom nemlig ut denne uken. Ifølge gutta selv er det snakk om en “tankefull gladlåt rettet mot alle som syns jobben og hverdagen blir litt ekstra tung i høstmørket”.

Du kan høre en smakebit og laste den ned hos blant andre iTunes.

Selv om Hooga Troopers er ferske på den offisielle utgivelsesfronten, har de spilt konserter over hele landet i lang tid. Debutalbumet Hooga Island kommer etter planen i salg 27. oktober.

Hooga Troopers spiller sammen med sin venninne Stella Mwangi på Livingroom i Oslo torsdag 16. oktober, i forbindelse med slippet av rapjentas debutalbum Living For Music.

(Mer ganske relevante nyheter nedenfor.)

STELLA MWANGI AKA STL (MTG) Deres labelmates Erik Og Kriss slo for øvrig Madcon, Karpe Diem, Ida Maria og Kakkmaddafakka i MTV-avstemningen som sender dem til Europe Video Music Awards i England. 

Duoen er nå nominert til Europe’s Favouritve Act sammen med artister fra 18 andre land. Dette kan gjøre at de populære rapperne får sitt internasjonale gjennombrudd. (Teoretisk sett, da.)

(Apropos norsk hip-hop, men veldig øst for Bærum: I august hadde Gatas Parlament et prosjekt hvor de laget en ny, ukentlig låt for P3-programmet Osenbanden, om ting som de syns var viktige den uken. Onsdag 15. oktover kjører trioen i gang en ny runde, og har derfor vært på Holmlia hos Jester (som produserer alt). Du hører resultatet på P3 klokken 16:00. Eller i reprise på NRK.nos nettradio. De fire forrige låtene “Gratulerer Med 60-årsdagen”, “Kyss Meg I Fremskrittet”, “Vann På Mars” og “Asylhotell Ritz” kan høres her.)