Hopp til hovedinnhold
FLINKIS X FLINKIS (NME/INSTAGRAM)

Norske Caroline Ailin er #1 i UK: – Det føles veldig merkelig!

FLINKIS X FLINKIS (NME/INSTAGRAM)

Den nye singelen til norgesaktuelle Dua Lipa (22 år i dag!) gikk denne uken inn på førsteplassen på de britiske hitlistene. Sist en kvinnelig britisk artist klarte det samme het låten «Hello».

På Spotify Global er New Rules» #7, mens den i Norge nå har klatret opp til en fjerdeplass. (Kun slått av Astrid S, Avicii og Justin Bieber.) 

Den kosovoalbansk-britiske godjenta er i utgangspunktet en kløktig låtskriver selv, men akkurat denne singelen ble ført i pennen av Bodø-jenta Caroline Ailin 💯💯💯 


Den nord-norske 28-åringen tok utdanningen sin ved norgesfavoritten Liverpool School of Performing Arts (LIPA), også kjent som «Paul McCartney-skolen». Nå er hun i ferd med å etablere seg som stjerne-låtskriver, og kan fort bli vår neste Ina Wroldsen.

(Hold deg fast: Sandefjord-talentet Ina Wroldsen har blant annet skrevet «How Deep is Your Love» (som hun også synger på for Calvin Harris), «Symphony» (Zara Larsson), «Rockabye» (Clean Bandit, Anne-Marie & Sean Paul) og «He About to Lose Me» (Britney Spears).) 

Men tilbake til Caroline Ailin.

Vi tok en prat med «New Rules»-låtskriveren om førsteplassen, høydepunkter og veien videre. Bli bedre kjent med låtskriveren nedenfor <3 


Hei Caroline! For å starte med klisjéspørsmålet… Låten din er #1 i UK akkurat nå. Hvordan føles det?
– Haha, det føles egentlig litt merkelig for å være ærlig. Kjennes ut som det har vært 10 år in the making, men samtidig kjennes det litt ut som det kom ut av det blå. 
Hvordan er det å jobbe med Dua Lipa? 
– Akkurat denne låten skrev jeg faktisk ikke med Dua, men med Emily Warren og Ian Kirckpartrick så kan ikke fortelle så mye om henne i akkurat denne sessionen. Men jeg jobbet med Dua når hun var yngre før hun signet til Warner og syns alltid hun var dødsrå! 
Veldig mange flinke folk drømmer om å jobbe som låtskriver. Hvordan kom du deg opp og frem?
– Short version: Jeg dreiv på et par år i Bodø før jeg flyttet til Liverpool og gikk på LIPA. Mens jeg var der ble jeg lagt merke til av BMI (Amerikansk TONO) som introduserte meg for diverse mennesker inkludert min publisher på Waterfall Music. Senere fikk jeg management ombord (AAM) som har vært helt fantastiske og virkelig hjulpet meg opp og frem. Det har vært en blanding av masse jobbing, litt flaks, litt uflaks, hjertesorg og urealistisk drømming. 
Har du noen tips til de som vil skrive eller produsere musikk for andre? 
– For helt nye låtskrivere eller produsenter tror jeg det er viktig å finne artister man liker som man kan jobbe med å utvikle seg sammen med. Mange tenker kanskje at de skal skrive en låt til Rihanna å finne en måte å sende den til henne, men tror det er mye lurere å sette opp sin egen greie, med sitt eget crew å lage noe kult sammen. Enten man gir ut selv, eller finner artister man kan utvikle. Ellers har det viktigste for meg vært å bare ikke gi opp, tåle et par trøkk i tryne å bare fortsette. 

WHEN YA GET TO TELL YA MOM YOU HAVE YOUR FIRST UK TOP 10 SONG ❤️❤️❤️ And you’re home where it all started ❤️ #bodø #newrules

Et innlegg delt av ➖ C A R O L I N E A I L I N ➖ (@carolineailin)


Bortsett fra Dua Lipa, hvem har det vært mest stas å jobbe med? 
– Vet du, det er faktisk litt funny. I år har jeg jobbet med litt større folk enn i fjor ala Liam Payne, Clean Bandit, Little Mix, Jess Glynne, Anne Marie, MNEK etc. Men den absolutt råeste dama jeg har jobbet med i hele år er Sigrid. Hun er så SYYYYYYKT rå. Det er lenge siden sist jeg jobba men noen som hadde så mye å komme med å som var så målretta. Vi jobba bare to dager i London men jeg la fullstendig elsk på henne etter vi hadde jobba, og er så sykt spent på å se hvordan veien videre for henne blir. 
Topp tre artister du gjerne skulle skrevet for/med? 
– Jeg som alle andre låtskrivere i verden vil ha en låt med Rihanna. Også vil jeg ha en låt med Janet Jackson. Og så vil jeg jobbe med Alicia Keys. (Songs in A minor var min aller første cd <3 ) 
Hva er drømmen videre?
– Drømmen forandrer seg hver dag. Jeg tar alt litt som det kommer. Men har så klart lyst å klarte til 1 i USA og! 

Apropos det å slå gjennom som låtskriver eller produsent… Bli med på åpent hus! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer