Hopp til hovedinnhold

Norske (artsy) øyne på Hollywood

(Euforia)

Det er snart duket for premieren på Exteriors. 730 har tidligere skrevet om den norske regissørduoen bak prosjektet, bestående av kunstfotograf Marie Kristiansen og Rovdyr-skaper Patrik Syversen. Sammen fant de inspirasjon i Los Angeles’ mange arbeidsløse skuespillere og skapte hva vi på overflaten forstår som et metaperspektiv på Hollywood, sett med utenlandske øyne.

Vi mistenker at det er nettopp det eksterne perspektivet som er årsaken til at Syversen og Kristiansen har valgt en såpass internasjonal rollebesetning for filmen. Blant annet finner vi danske Allan Hyde (alias Godric i True Blood) og britiske Joshua Bowman (straks aktuell i So Undercover med Miley Cyrus og Jeremy Piven). I hovedrollene finner vi Ruta Gedmintas (fra HBOs historiske drama The Tudors), samt norske Gitte Witt. Sistnevnte medvirket i The Impossible med Naomi Watts og Ewan McGregor, og har en av hovedrollene i den nye Varg Veum-filmen Kalde Hjerter.

Fortsetter under traileren.


Exteriors tar for seg to skuespillerinner fra England (Gedmintas) og Norge (Witt), som tilsynelatende står i opposisjon til hverandre da de kjemper om samme rolle i en film. Sentralt i filmen står allikevel kvinnenes likheter og deres indre kamp med seg selv i jakten på arbeid og drømmer. Hvor langt er de villige til å gå – og på bekostning av hva, er spørsmål som synes å være en rød tråd gjennom dette skråblikket på Hollywood og våre valg i livet. Da vi intervjuet Syversen sist, oppsummerte han tematikken i filmen på følgende vis:

– Det handler først og fremst om å bli sett, og hvor ekstreme lengder man går for å bli sett. Rent konkret kan man jo dra paralleller til underholdnings-industrien når man sier dette, men det er like synlig i parforhold og personlige relasjoner. Og det er nok der kjernen ligger. Selv om filmen foregår i Hollywood er det like relevant blant mennesker her og andre steder. Det er jo dette evige ønsket om nærhet.

Skal vi kaste noen adjektiv etter hva vi foreløpig vet om filmen, virker det som om «ambisøs», «modig» og «ærlig» er de som havner nærmest Exteriors.

Norsk kinoepremiere er satt til 25. mars, i mellomtiden kan du kose deg med disse korte 730-teaserne:


Sjekk ut Exteriors på Face!


Nyeste saker fra 730.no

Les mer