Hopp til hovedinnhold
Lil Baby sampler den norske douen Smerz med Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt det er sangen Flashins om samples pa Its Only Me albumet pa laten Stop Playin med Jeremih
Lil Baby bruker låt fra norske Smerz på sitt nye album Quality Control/Capitol/Motown)

Norske Smerz bidrar på Lil Baby sitt nyeste album

Smerz til 730.no: – Vi vet ikke hvordan det skjedde.

Lil Baby alias Dominique Armani Jones (født i 94) slapp sitt nye album It’s Only Me på fredag, og jaggu dukket det opp to norske navn på krediteringslisten. Helt presist den norske duoen Smerz. Gruppen består av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg (født i 92); datteren til NATO-sjefen sjøl.

Smerz er oppført som låtskrivere på «Stop Playin» feat. Jeremih.

Smerz bekrefter overfor 730.no at Lil Baby bruker deler av melodien fra låten deres «Flashing».

Se også: Lil Baby imponerer ikke gamere i vente på Call of Duty: Modern Warfare II

Norske Smerz med Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeld og sangen Flashing samples pa Lil Baby sang Stop Play feat Jeremih
Henriette og Catharina etter ablumslippet til Believe (Instagram/smerz_)

«Flashing» er en av singlene fra albumet deres Believer fra 2021.

Se også: Emilie Nicolas regisserer kjæresten i ny musikkvideo: – En fuckings ære!

I år var Believer nominert til Spellemannprisen for beste album i elektronikasjangeren. Hør «Flashing» med Smerz nedenfor.

På spørsmål om hvordan det gikk seg til at Quality Control-stjernen fra Atlanta sampler Smerz, forteller Oslo-duoen til 730.no at de ikke vet bakgrunnen. Men bruken er trolig klarert via deres publishing-selskap, da de begge er kreditert.

Se også: Kelis kjefter på Beyoncé og Pharrell etter «Milkshake»-sampel

Smerz håper dog at både Jeremih og Murda Beatz har hørt på låten deres.

«Stop Playin» er produsert av den australske produsentduoen FNZ og kanadiske Murda Beatz. Begge har nokså ville CV-er, og sistnevnte har blant annet vært med å produsere Drake sin «Nice for What» og «FEFE» med 6ix9ine feat. Nicki Minaj.

Med «Flashing» ferskt i minne er det ikke så vanskelig å høre deler av melodien i bakgrunnen til «Stop Playin». Bedøm selv nedenfor.Catharina og Henriette startet Smerz allerede i 2013, og signerte med den store indielabelen XL Recordings året etter de ga ut EP-en Okey i 2016.

De siste årene har Smerz hatt base i København, og har med tiden opparbeidet seg en stor fanbase utenlands. Smerz har blant annet turnert i flere land i Europa, så vel som over dammen i både New York og San Francisco.

lil baby riot vancouver canada breakout festival video instagram 2

Lil Baby aka Dominique Armani Jones (Instagram/lilbaby)

Tilbakemeldingene på albumslippet til Lil Baby virker å være delt.

Variety kaller It’s Only Me for oppblåst og ikke særlig ambisiøst. Anmelderen føler at Lil Baby ikke klarer å skape noe særlig variasjon til tross for albumets 23 låter.

NME gir albumet tre av fem stjerner, og føler at det er noen få hakk unna å være noe stort. «Den vidstrakte samlingen på 23 spor – med Young Thug, Future og mer i hovedrollene – viser glimt av Atlanta-stjernens fineste og mest kjedelige egenskaper», mener rockebladet.

Rolling Stone er mye mer happy. «Mesteparten av tiden er Baby her i toppform. Teknisk nok til å få hip-hop-cred, og stilistisk nok til å hindre at de mer uvanlige folkene føler at han er vanlig. Når Baby er på sitt beste, er det best å la ham sluke deg hel», skriver bladet.

Utenom R&B-veteranen Jeremih, gjestes albumet av hans innelåste mentor Young Thug, Future, EST Gee og Pooh Shiesty. Samt Babys egne artister Fridayy og Rylo Rodriguez, som er signert til rapperens label 4 Pockets Full alias 4PF.

Nedenfor er videoen til platens seneste singel «California Breeze» og den forrige; «Heyy».

Det er forventet at It’s Only Me går inn på førsteplass på Billboard 200, i likhet med hans forrige album My Turn fra 2020. Bruken av Smerz’ musikk vil med andre ord kunne generere en god ekstra inntekt for de norske jentene.

Fun fact apropos flus: Lil Baby forteller at han nå har satt opp prisen på gjestevers til 350 000 dollar. Hvis du skal ha 16 bars fra Baby må du altså ut med over tre bananer.

Se også: Lil Baby beklager etter opptøyene han skapte i Canada

Nyeste saker fra 730.no

Les mer