Hopp til hovedinnhold
Tungvekter fra Fredrikstad (Kanaan Brothers)

Norsk videopremiere: Tung debut fra Plankebyen

Fredrikstads nye rap-prins?

Plankebyen, også kjent som Østen, bemerket seg tidlig på hip-hop-kartet, og har med blant andre Pen Jakke og Lok Allé i spissen sørget for å holde det ekte i årevis.

Dette kan man selv oppleve dersom man stikker snuten innom festivalen Hiphop på Månen som fremdeles arrangeres hvert år.

De siste årene har vi dessverre ikke hørt så veldig mye nytt fra disse traktene, men det er kanskje på vei til å snu?

Rapperen Eggi har i denne omgang servert en blytung Fredrikstad-hymne, og har satt sammen en passende musikkvideo med hjelp fra kompisen Tande.

Se premieren på «Tungvektland» av Eggi under vår prat med debutanten:

(Tande/Andreas Andersen)

Kan du fortelle litt om deg selv?
– 27, far til to sønner og lykkelig gift. Jeg har drevet med rap for min innerste sirkel så lenge jeg kan huske..

Hvorfor tok det så lang tid å debutere?
– Jeg har ikke ventet, like mye som jeg har jobbet med det. Dette har skyldtes mange reiser i livet som har vært viktige å ta del i – før musikk. Nå er jeg på en plass i livet hvor jeg har gode folk og støttende vibber for å kunne ta dette seriøst.

Du krediterer CNS Music i musikkvideoen, kan du fortelle litt om det?
– CNS er brorskapet, fellesskapet og partnerskapet mellom noen sinnssyke mennesker. Skal ikke røpe for mye, men vi har hårete mål og skyhøye ambisjoner. Competition never sleeps!

Hva er det beste med å være fra Fredrikstad?
– Det beste med å være fra Fredrikstad er dialekten. Ærnte værre si..

Hvem er dine største inspirasjonskilder?
– Mine største inspirasjonskilder er foreldrene mine som kom hit med en liten bag med noe klær i. De skaffet meg og mine søsken tak over hodet og god mat i magen hver dag. Biggie Smalls var i ørene mine, Tupac i hjertet mitt og DMX i sjela.

Har du noen favorittrappere fra Skandinavia?
– Fra Skandinavia er jeg stor fan av Unge Ferrari, Arif, Karpe, Cast, Admiral P, Nico D, Omar Noir, Equicez og ikke minst Tommy Tee. Cezinando er også fet. Benyoub har flammer og Pacify er min favorittprodusent. Jeg følger også med på flere svenske rappere om dagen. De er sykt skilla!

Hvordan har responsen vært så langt?
– Responsen har vært helt insane. Folk i flere aldersgrupper har kommet bort og vist sin støtte. Vi var heldige å bli spilt på National Rap Show FØR vi slapp noe som helst – pluss at de har bumpa Tungvektland en del allerede. Shoutout til fredagsfavorittene på P3!

Hva er planene for 2020?
– 2020 kan bringe mye godt for mange mennesker, hvis arbeidet legges inn. Planene for 2020 har vært klare i månedsvis, og jeg gleder meg til å vise dere alt vi har jobbet med! 😉

Se videopremieren på «Tungvektland» av Eggi her:

«Tungvektland» er produsert av WNDR og musikkvideoen er regissert av CNS.

Se også:

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk videopremiere: Trillion med iskald debut

Nyeste saker fra 730.no

Les mer