Norsk videopremiere: Travelle byr på intens forelskelse

9. aug 2017 kl. 00:00
KRISTOFFER ALIAS TRAVELLE (CHRISTIAN ZERVOS) 

KRISTOFFER ALIAS TRAVELLE (CHRISTIAN ZERVOS) 

Sverige who? Norge har snart flere produsent-talenter enn nordsjøarbeidere, og sist ut på vår radar er 21 år gamle Travelle fra Rogaland.

Du så kanskje Kristoffer Björntvedt (som han egentlig heter) på plakaten til Den store sommerfesten i Stavanger (hvor Justin Bieber headlinet), eller i en eller annen hitbasert Spotify-spilleliste. 

Seneste singel ut er lekre «Wasted on You», sjekk ut premiere på musikkvideoen nederst i saken. 

Hei Kristoffer! For de som ikke kjenner Travelle… Kan du introdusere deg selv? 

– Jeg er en hårete mann som tilbringer dagene mine i et mørkt rom, hvor jeg skriver og produserer musikk. Jeg bor på Jørpeland utenfor Stavanger, og «pendler» til Oslo. 
Og hvem er BAD HABITS som gjester «Wasted on You»? 

– Bad Habits er en veldig dyktig produsent fra Oslo, med omtrent samme livsstil som meg. Bad Habits kommer fra Soundcloud-miljøet, noe jeg selv aldri har vært noe særlig borti. Så vi har litt forskjellig musikkstil, men samme instinkt. 

Så sjukt fin låt, da! Hva handler «Wasted on You» om? (Kanskje litt selvforklarende?) 

– Takk for det. Konseptet er veldig enkelt, men kanskje ikke såå vanlig (?) Den handler om en intens forelskelse, hvor man føler at man har mistet kontrollen over seg selv. 

Hvilke norske artister inspirerer deg? 

– Vi kan prøve å avgrense det til det siste året. De vi kan komme på er Kid Joki, Lido, Lemaitre, Röyksopp og Sonny Alven. 

Fortsetter nedenforHva slags sjanger-merkelapp vil du sette på musikken din? (Hvis du må.) 
 
– Kan jeg kalle det elektronisk pop? Alle låtene mine inneholder nok elementer/strukturer fra bestemte sjangre, men jeg henger meg ikke noe særlig oppi det. Det hender ofte at jeg setter meg ned og tenker «Okei, nå skal jeg lage en deep house låt, eller en trap låt», så går det bare sin egen vei etter hvert som ballen begynner å rulle. 


Hva skiller deg fra de andre norske pop- og EDM-talentene? 

– I mitt tilfelle vil jeg si at det er hvor jeg henter inspirasjon fra. Det er elektronisk musikk som er min kanal og mitt utløp for kreativitet, men selve musikalske innholdet er inspirert av psykedelisk rock.
Hva er idéen bak videoen?

– Idéen bak videoen er at den skal fungere som en metafor for budskapet i teksten. Jeg, som spiller i videoen, beveger meg rundt i flotte landskaper på en idyllisk dag uten å få med meg noe av det. VR-brillerene skal symbolisere tilstanden, hvor man da er helt i sin egen verden, og da på en måte er «beruset». 

Hva er drømmen din? 

– Drømmen er å en gang lage en «rar» og uvetent låt som treffer såpass at den påvirker popmusikkens ansikt, f. eks. slik Major Lazer gjorde med «Lean On». 

Se premiere på musikkvideoen til Travelle & BAD HABITS – «Wasted on You»: 
Se også: 
Halden x Lørenskog x Nesodden 🔥