Hopp til hovedinnhold
UNGE ISACHSEN (OLE MARTIN HALVORSEN)

Norsk videopremiere: Sophie Elise

UNGE ISACHSEN (OLE MARTIN HALVORSEN)

Sophie Elises visuelle uttrykk pleier å være av det tydelige slaget, men ikke nødvendigvis når det kommer til musikken. I sin nye video – som 730 har premiere på i dag – viser Harstad-sangeren en mykere side. 

Vi tok en prat med den TV 2 Livsstil-aktuelle multikunstneren om litt av hvert <3

Les intervjuet nedenfor den Monsieur FF-regisserte musikkvideoen til Elias Näslin-produserte «In My Head», som handler om Sophies søte kjæreste Kasper: 

Sophies mannlige motpart spilles av Ferdinand Rygh.

Hei Sophie! Gratulerer med ny, svevende musikkvideo. Hva er stikkordene for det du serverer? 
– Jeg ville lage noe… ah jeg vet ikke, kanskje litt old fashion classy og en estetikk jeg selv setter pris på når jeg skal se på video om dagen. Føler vi fikk til det, og så liker jeg at det eeeegentlig ikke er en musikkvideo, men mer bare fine bilder.

Utenom «In My Head», hvilken låt spiller du mest om dagen? 
– Herregud, Rihanna – «Umbrella». Hvordan skjedde det, liksom. 


Er det viktig for deg å skille bloggeren/Insta-dronningen Sophie Elise fra artisten Sophie Elise? 

– Nei, det er ikke viktig, jeg tenker ikke over det. For alt av det er jo meg – bare ulike sider av meg. Jeg er stolt av alle tingene jeg gjør, men det er fint at OM man ikke liker meg som blogger / instagrammer, kan man likevel sette pris på musikken min siden de skiller seg fra hverandre.


Feeden din er ofte mer… Hm, sassy enn musikkvideoene dine. Hvorfor? (Gitt at du er enig.)
– Jeg spiller mer på kropp i feeden min, kanskje. Men – jeg har liksom ikke behovet for å gjøre det i en musikkvideo, da skal man jo helst høre på låten å få en følelse av den. Det kan jo hende om jeg slipper en låt jeg føler er mer «sexy» at det faller seg naturlig å være sassy, men jeg liker mange ulike looks og det er fint at man kan være mye på en gang.
Fortsetter nedenfor

Spotify-tallene dine røper at du har mange lyttere, mer enn mange norske artister som roterer tungt på radio. Tror du flere musikkstasjoner ville listet deg mer hvis du ikke var Sophie Elise?
– Det er kanskje teit å si ja – men helt ærlig, så tror jeg faktisk det. Jeg kan ta feil, men la oss si at jeg var en helt fersk artist uten et kjent navn fra før av, og likevel hadde de streaming-tallene.. Så hadde jo folk blitt sånn WOW, hun er jo helt rå – tenk å få det til på «første forsøk»! Og folk glemmer kanskje at som artist ER jeg jo faktisk helt ny, og selv om jeg har et navn å spille på, betyr ikke det at låtene jeg lager er fine og streamer bra. Er riktignok sjukt fornøyd med streaming-tallene mtp at den kun er listet på mp3.
Du er ikke bare en sanger, men en såkalt singer-songwriter. I motsetning til mange store popstjerner, så skriver du altså selv. Er dette viktig for deg? 
– Det er ikke nødvendigvis sykt viktig for meg, jeg får tilsendt låter hele tiden og om jeg hadde funnet en som ikke er skrevet meg, men som passer meg – da hadde jeg tatt den. Men det har ikke skjedd enda, det er alltid så mye jeg vil endre på da hehe. Så skal man gjøre noe ordentlig får man gjøre det selv, som det heter. Pluss så elsker jeg å skrive (obv).

Hvor henter du inspirasjon til sangene du skriver?
– Akkurat det jeg føler, den dagen. Jeg går inn i studio og sier «Hei, dette er meg, dette føler jeg på, her er problemene mine» og så går vi fra det.
 
Hvis du kunne velge hvem som helst, hvilke norske produsenter/artister vil du helst i studio med?
– Jeg skulle gjerne likt å ha skrevet med f.eks Lars Vaular. Det høres jo sikkert kjemperart ut, hehe. Men tenk å få bare skrevet med noen som han? Det han lager er jo poesi.

Les mer