Hopp til hovedinnhold
Nytt slipp fra Jaa9 minus OnklP (Sebastian Ludvigsen)

Norsk videopremiere: Se anspent og økonomisk snutt fra Jaa9

9&P for alltid.

Jaa9 & OnklP, de mest kjente medlemmene av hip-hop-kollektivet Dirty Oppland, er ekte veteraner som fortsatt holder koken.

16 år etter at de slapp klassikeren Bondegrammatikk – The Mixtape gir gutta kontinuerlig ut musikk. Både som duo og hver for seg.

Nedenfor ser du premieren på videoen til «Swish»; den seneste solosingelen fra Lillehammers store soloaktuelle rapsønn. Men først serverer vi en prat med ringreven.

Hvordan har responsen vært på solo-Jaa9?

– Jeg for min del er nå superhappy så langt, ikke har jeg mista den gamle gjengen av fans og samtidig merker jeg at en del yngre cats synes jeg gjør en del interessante vrier også, og da har jeg hvertall lykkes med det jeg prøver på.

Hva syns OnklP?

– Jeg tror han genuint er happy på mine vegne, samtidig som jeg tror han hadde satt pris på at jeg var litt mindre i studio så han hadde noen flere å spille multiplayer online med! Haha!

Når kommer det ny musikk fra 9&P?

– Låter med oss begge på vil dukke opp både her og der på ulike prosjekter framover veit jeg, men sånn 9&P som ren 9&P-utgivelse tipper jeg kanskje ikke inntreffer før tidlig 2020 ish sånn vi begge ligger an med utgivelser nå.

Du produserer også selv. Hvilke norske produsenter inspirerer deg?

– Ouff, det er så mange at jeg veit ikke hvor jeg skal begynne eller hvilken stilart man skal trekke frem… Men evigunge (Tommy) Tee er helt on fire for tida… Salvadors sound nå og alle detaljene og hvor organisk han får alt… Kvam kjører på uten stopp… Kastel-gutta hos Nora som blant annet gjorde «Milli» til Jonas Benyoub og Yosef… Asså i helvete for en produksjon – og låt – det der er! Christian Tomsn er og en kar som kan gjøre alle styles, og alle bra, nei det er så mange… Smul! I det store og hele så liker jeg bare alle som prøver å lage sin egen vri på ting.

Hvordan vil du beskrive musikkvideoen din med fem undervurderte norske ord?

– Undervurdere norske ord? Jeg er redd for hurpe er et ord som skal bli glemt og forsvinne, men vet ikke helt hvor godt det passer inn verken her eller i samtiden forøvrig… Raff, karravolinj, økonomisk, anspent og frakk!

Hah, perfekt. Så, til slutt. Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Gleder meg mest til å spille gigs og litt basket ute, men kjenner jeg meg selv rett blir det vel mest fikling nede i kjelleren på Urban Soundstudios i år og… Men der er det alltid sommer!

Se Jaa9s kliss nye video til «Swish»:

Se også: Stjerneskuddet LAUREN (18) diskuterer hip-hop-Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer