Hopp til hovedinnhold
Nordlendingen oppsummerer 2018.

Norsk videopremiere: Ruben forteller om sitt ville år

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Etter å ha velsignet oss med sin nydelige nye singel den siste fredagen i 2018 er Ruben i dag klar med musikkvideoen!

Troms-sangeren og -produsenten har laget den renessanse-inspirerte snutten til  «Lay By Me» sammen med regissør Teo Bachs og produsent Wordup Projects. 

Premieren får du her: 

Godt nyttår, Ruben! Du legger litt av et år bak deg. Hvis du må trekke frem tre ting, hva var høydepunktene for deg i 2018? 
– Takk!! Godt nyttår til dere og! 2018 har vært et helt utrolig år med mitt livs største oppturer og nedturer. På topp 3 listen min av største høydepunkt er det:
1. Å være med på VG-lista hvor jeg fikk se og møte mange av de som hører på musikken min. Veldig sterkt å kunne stå på scenen og høre et hav av mennesker synge mine låter. Fortsatt ikke gått opp for meg hvor mange som relaterer til det jeg skriver og synger om.  
2. Hele nettverket jeg har fått gjennom å bygge et større team og jobbe med andre kreative produsenter/låtskrivere. Møtt så mange mennesker som har gitt meg ny inspirasjon. 
3. Bli nominert til årets nykommer på P3 Gull. Gøy å bli lagt merke til for musikken jeg lager.
«Lay By Me» reddet romjulen. Hvilke ballader har betydd mest for deg? 
– Det var veldig fint sagt <3 Hvis jeg skal nevne tre ballader (noensinne) som har vært viktigst for meg vil jeg si Beyoncé – «I Was Here», Jessie J – «Who You Are» og Emmit Fenn – «Blinded». De har betydd mest for meg på grunn av veldig personlige og sterke følelser som er knyttet til dem.  
Du (co-)produserer musikken din også, er det noe du vil fortsette med i fremtiden? 
– Ja det er definitivt noe jeg skal prøve å fortsette med. For at jeg skal få tekst, melodi og produksjon til å bli én og samme historie, bruker jeg å produsere låtene selv. På denne måten blir det mer helhetlig. På «Walls» produserte jeg og skrev alt selv, på «The Half» produserte jeg låten helt til jeg jobbet med Humble & Blisse på de siste detaljene. Veldig bra å jobbe med dem. På «Lay By Me» er grunnproduksjonen min egen, så har jeg jobbet med andre på arrangering og annet finpuss + at vi har hatt mange dyktige musikere til å spille både piano og strykere. 
Ikke verst! Hva er tanken bak musikkvideoen til «Lay By Me»? 
– Mye av ideene kom gjennom regissør Teo Bach Larsen, som hadde et fantastisk øye og en forståelse for hva som ville fungere til låten. Vi var begge enige om at videoen skulle være enkel og at den skulle jobbe sammen med låten. Tanken var at videoen skulle være inspirert av renessansen, hvor de brukte frukt og blomster i malerier for å representere følelser. Videoen er full av frukt og blomster, og det er nettopp for å vise hvor mye følelser som ligger bak låten.
Ikke for å ta æren for noe altså, men vi så at en viss bergenser begynte å følge deg på Insta etter at vi oppfordret ham til å ta kontakt i forrige sak ? Du er kanskje enig i at Kygo x Ruben hadde vært en lekker match? 
– Haha! Jeg var på fest da jeg så at han begynte å følge meg, og jeg trodde noen dreiv å kødda med meg. Jeg har møtt han et par ganger, og han virker ikke bare som en flink produsent-artist, men også som en genuint jordnær person. Kygo x Ruben hadde vært en drøm å få til!
Hvem andre drømmer du om å samarbeide med? 
– Jeg sier til alle at hvis jeg noen gang får samarbeidet med Rihanna, så er jeg ferdig. Hadet. Jeg sier opp. Jeg har runnet karrieren. Det er over. På denne siden av det parallelle universet hadde det derimot vært VELDIG gøy å jobbe med Ina Wroldsen, Martin Garrix, Axwell / Ingrosso, Sigrid eller Astrid S. Helt sikkert mange flere! 
Alt er mulig, si! Har du tre mål eller drømmer for 2019? Ikke vær beskjeden.
1. Lage en/være med på en internasjonal hitlåt.
2. Spille en nærmest utsolgt konsert i Oslo.
3. Lage merch!
– Uansett hva som skjer i 2019, tror jeg at det blir mer enn det jeg kan drømme om, og jeg GLEDER meg!! Tusen takk for intervjuet, 730! Dere er gull <3

Les mer