Norsk videopremiere: Rett ut av Asker!

1. jul 2017 kl. 00:00

I ettermiddag slapp Billie Van videoen til «Bitter»; en videreutvikling av historien til «Totally Fine». Snutten byr på flere av de samme skuespillerne og samme som regissør; Emilie Norenberg – mens låten er
produsert av hennes usual suspects Jonas Alaska og Mikhael Paskalev.


730 tok en chat med
33-åringen fra Billingstad i Asker. Se videoen nedenfor.


Hvem er gjestene dine?

– Bror Forsgren; «min eksmann». På privaten er han en gode venn, som også er musiker, produsent og har verdens feteste studio, hvor vi spilte inn store deler av «Bitter». Mats Schønning Hansen, «bikerboss» og nye flamme. Han gikk i park med søsteren min på 90-tallet og sist jeg så han var for 22 år siden.
Knut Yrvin, «bikerdanser», som var med i Norske talenter med et electric boogie-innslag i 2010, og som har, uten at jeg viste det, hytte nesten ved siden av meg og kjenner meg fordi jeg er datter av en han har fisket med hver sommer i 50 år.

– Morten Myklebust, «bartender». Morten ender alltid opp som bartender i alle mine shoots hvor det trengs en bartender.
Bendik Brænne, «utrolig spennende fyr på synth». Bendik var også med i forrige video. Da som deltager i en terapigruppe.
Ellers var også Håkon Njøten, Davis Heilman, som spiller i Sondre Lerches band, er med, i tillegg til Bendik Brænne, Bror Forsgren og Morten Myklebust.
Ellers generelt masse folk fra Asker sånn helt tilfeldig.
 

Så dette er en fortsettelse fra forrige video?

– Ja. I den forrige videoen er jeg trist, såret og skiller meg fra mannen min. I denne videoen prøver mannen min på et vis å få meg tilbake, eller i hvertfall å forstå hvorfor jeg forlot ham. Men jeg er bitter, totally over it, friiii og understreker at jeg aldri kommer tilbake. Dessuten blir jeg litt smålun på en biker råtass med langt hår og briller med gule brilleglass. Videoen inneholder mye dans og action og innspillingen av den må være noe av det gøyeste jeg har gjort i hele mitt liv. Vi var 47 stykker totalt på sett, som jobbet 20 timer i døgnet i tre dager, men alle bare smile og lo hele tiden, fordi alt som skjedde var så funny.

– «Bitter» er en pompøs power ballade, som handler om å føle seg lurt, avvist, hevngjerrig og å bli frastjålet en drøm av en man stolte på. Jeg var raaaasende da jeg skrev låta og har prøvd å sette musikk til den følelsen. Jeg tenkte “stort, pompøst, synge høyt og lyst, ABBA, ad lib, ikke spare på kruttet, glamorøst!”, og det synes jeg jeg fikk til.
Det er egentlig ikke er kjærlighetssang, selvom videoen beskriver den sånn. Jeg har ikke hatt noe med storyen til videoen å gjøre- det overlater jeg helt til Emilie fordi hun er den råeste dama jeg noen sinne har møtt, med de villeste ideene. Hvis jeg kunne leve et annet liv så ville jeg nok valgt Bitter-musikkvideo-livet. I hvert fall for noen uker. En sommer kanskje. Henge med masse bikers og cruise rundt med fake pels og vind(maskin) i håret.

Hvordan endte du opp med regissør Emilie Norenberg og hva tilfører hun?

– Jeg kom i kontakt med Emilie ved en tilfeldighet og på desperat jakt etter regissør til musikkvideo. Hun har nok det største smilet i verden, så hun var lett å elske fra første stund.
Hun er en sånn type som du møter og føler du har kjent hele ditt liv.
Da jeg så det første treatmentet hun sendte over så så jeg en gal herlig blanding av The Grand Budapest Hotel, Pulp Fiction, Twin Peaks og The Big Lebowski. Og jeg elsker selv alle de filmene. Hun har et weird og humoristisk univers, med et sylskarpt øye for detaljer.
Emilie lar seg aldri begrense av noe som helst. Hun har veldig sky is the limit innstilling. Under innspillingen av bitter var jeg 27 meter oppe i luften i en lift.


Siden hun har så gode, klare ideer og et så «tydelig» univers, så er det lett å lene seg tilbake og stole på henne. Både når det gjelder story og når det kommer til å la seg regissere. Emilie er utrolig god på å beskrive de følelsene jeg skal spille, og vi bruker mye tid på å snakke om følelsen og å finne fram til en situasjon jeg kan forestille meg som jeg skal uttrykke før vi går på opptak.


Emilie skyter filmene sine på film, film er dyrt og det gjør at vi virkelig tar oss sammen når vi går på opptak. Før opptak har vi mange prøver, så vi er sikre på at alt er som det skal være når vi skyter. Det jeg hører Emilie si mest er «jeg ELSKER det!». Og hvis vi filmer en dansescene så er jeg sikker på at Emilie står bak kameraet og danser med.

Med andre ord: Du bør se den nye musikkvideoen til Billie Van! Sjekk «Bitter» her:

Se «del 1» her