Hopp til hovedinnhold
<$ (Marianne Skay)

730-premiere: Den nye musikkvideoen til Linnea Dale bør vinne priser 🇳🇴

Her favourite movie was The Birds
She would watch it over and over a million times

Du vet at musikkvideoen blir noe helt spesiell når den første tekstlinjen referer til Alfred Hitchcock-horror.

Vel, man kan i hvert fall håpe at den blir noe helt spesielt, og det er den i dette tilfellet.

Linnea Dale er tilbake for fullt med drammenserne i Donkeyboy om dagen, men stemmen bak «Ambitions», «Sometimes» og nye «Think You Should» jobber også med sine egne prosjekter.

I den Daniel Paida Larsen-regisserte musikkvideoen til «Birds» tar hun oss med hjem til Telemark – i en vidunderlig og creepy snutt. Se verdenspremiere nedenfor.

Hypnotiserende «Birds» er åpningssporet på Linneas tredje soloalbum Wait for the Morning. 27-åringen har skrevet «Birds» sammen med Kim Edward Bergseth og Sigurd Thomassen, Georg Tanderød, Sigurd Thomassen og Bjarne Stensli har produsert.

Videopremiere rett ut av Telemark:

Hei Linnea! Hva handler «Birds» om?

– Birds er en drømmeaktig, filmatisk låt, basert på fragmenter fra min egen ungdomstid på bygda i Tinn.

Videoen til «Birds» har blitt vakker og litt skummel. Hvordan fikk dere ideen til snutten? 

– Jeg har lenge hatt lyst til å lage en musikkvideo med utgangspunkt i naturen i Tinn, så da passet det perfekt med Daniel sin ide!

Regissør Daniel Paida Larsen: – Jeg og Linnea snakket lenge om å gjøre noe sammen med den utrolige naturen på stedet Austbygde, hvor vi begge kommer i fra. Over tid begynte jeg å tenke på en one-take drone film som strakk seg helt fra bunnen i dalen opp til fjellvidda. Når Linnea sendte «Birds» noen år senere, som handler om det å vokse opp i den mystiske naturen i en liten bygd var det klart at dette var perfekt låt til sangen, for ideen til musikkvideoen handler jo om et helt spesielt forhold til naturen og ønsket om å fortape seg i den.

Hvilke norske artister inspirerer deg mest om dagen, Linnéa?

– Okay Kaya, Sigrid og Hollywood!

Hva var det gjeveste for deg i 2018?

– De gode anmeldelse av albumet mitt Wait For The Morning, det var utrolig stas <3

Hva er planen for 2019?

– Jeg skal skrive nye låter og tenker å begynne innspillingen av neste album i løpet av høsten. Ellers blir det turnering med Donkeyboy i sommer og utover høsten, da vi feirer 10 årsjubilumet til «Ambitions» med gjenforening!

– Det har vært så gøy å jobbe sammen igjen, så vi satser på flere låter, utover den første nye låta «Think you should» som er ute nå.

Se også vårt møte med Emma Steinbakken: – Jeg har alltid følt meg eldre enn det jeg er

Nyeste saker fra 730.no

Les mer