Hopp til hovedinnhold
MC RSP (SISTE STEG)

Norsk videopremiere: – Jeg er den originale emo-rapperen

MC RSP (SISTE STEG)
 

Til tross for å være rapper født på begynnelsen av 80-tallet, holder RSP koken. Nå teamer Harstad-stjernen opp med Thomax på «Desucon».
(Vi håper også på snarlig Harstad-duett med Sophie Elise.)


Se den heseblesende videopremieren nedenfor, i regi av
Jørgen Klüver (Emile The Duke, Yoguttene, Linni).


Mens først: Vi stilte RSP et par spørsmål og ba om korte svar.
 

Hva – i all verden – er det dere serverer? 

– I videoen får dere se RSP og Thomax i full blomst. Letting our geek flag fly. Låta består av en mørk suggerende beat og rapping om alver og laserpistoler. Teksten er basert på et sitat jeg tror jeg har hørt: «Overflod er veien til visdom.»  

– Det er i så fall buddhistisk for å si at å eie masse shit faktisk er legit, for da slipper du å tenke på alt du vil ha, og da kan du frigi tankene til å utforske kunst og vitenskap og alt som faktisk driver verden framover. Når behovspyramiden OG luksuspyramiden er dekket kan du filosofere vilt, sant. Den andre vinkelen er at det er rapskryt med en vri. Hva er mer råflott enn å bruke alle sparepengene dine på kostymer som veldig få ser eller forstår? Alle kan ha en fin bil eller klokke, men det er ikke alle som har et Reinhardt-kostyme til 200 000 kroner.

Hvilken linje er den sterkeste – og hvorfor?

– Jeg liker godt «drar på jobb som en drømmemegler og aksjetyder». Begge er jobber jeg tror jeg ville vært flink i og jeg er alltid på utkikk etter jobb. Men for å ikke være en skjemtegauk så er det helheten, med den hulter til bulter tekstbruken som jeg føler er grunnstammen i låta. Subversjon heter det.

Hva tror du fans av unge SoundCloud-rappere vil si om slippet?

– Låta er jo, til tross for å være fargerik, ganske outrerte greier. Jeg tror ikke de er klar til å gi slipp på det indre følelseslivet og den uforklarlige vibe-en de nettopp har oppdaget at musikk gir. Kanskje de ikke sier så mye? Konseptet «kle seg ut» er vel totalt uforståelig for dem. Alle ser jo ut som 100 prosent impuls, og ender opp i en blanding av Adventure Time, Blood In, Blood Out og Blade Runner. Dette kan jeg si uten å tråkke noen på tærne ettersom jeg er den originale emo-rapperen.


– MEN hvis du tenker at det er et slags «crazy frisyre venn-diagram» hvor vi beveger oss inn i både diverse fandoms og SoundCloud-rap-estetikk, tror jeg du tar feil. De fleste som er på BTS og Karpe Diem.
 

Hva med miljøet rundt rollespillbutikken Outland i Oslo? Vil de få blod i Dungeons & Dragons-bamsen?

– Tja, den eneste jeg snakker med når jeg er på Outland er Son of Light. Malazan-fans har veldig få ytre markører. Prøver ellers å holde meg på sidelinja for jeg har hørt det er et ganske røft miljø. Man kan jo håpe da. Det virker som lojaliteten er vanvittig sterk så hvis de først får øynene opp for RSP & Thomax, hvem vet hvor det kan ende?

Hva er planen for sommeren?

– Vi skal spille fem festivaler med utvidet og påkostet sceneshow. Derfor har vi med oss et utvidet apparat av mennesker vi bare kaller for Trivselsmaskinen. Det stritter jo imot hvert fiber i kroppen vår å bruke mer enn ei kommunal årslønn på å se fete ut, men vi har etablert en slags forklaring om at det er for fansen. De fem festivalene var de som hadde tro på dette for 10 måneder siden, så på mange måter er det et bestillingsverk. Jeg tror de som ser oss i sommer blir mer enn fornøyd. Vi skal da til Opptur, Sørøyrocken, Gata, Fæsterålen og Verket. Vi skal også ferdigstille albumet i løpet av sommeren, så fort Poppa Lars kommer hjem fra sine seks faste uker på Mallorca. Husk å join kadettprogrammet vårt, ved å ringe 21 93 76 94!

Game of ThronesTexburger? Sjekk ut videopremieren til RSP & Thomax 🔥

Les mer