Hopp til hovedinnhold
Dekadens første norske videopremiere hos 730 (YLTV/nisju)

Norsk videopremiere: Hard kost fra €B Jetset

Ny gangster-rapper fra Oslo!

Maskerte rappere har gjort det stort i Skandinavia de siste årene, og i senere tid har de også dukket opp i Norge.

Denne gangen debuterer €B Jetset med både låt og musikkvideo.

I «Paramilitær» er 21-åringen inspirert av Tigerstadens mørkere gater og skildrer et behov for raske penger.

Se videopremieren til «Paramilitær» under vår prat med Oslo-rapperen.

(Instagram/eb.jetset)

Grattis med debutlåt og video! Hvem er €B Jetset?

– €B Jetset er et navn dere kommer til å se ofte nå i 2020! Mye har skjedd på kort tid, og jeg har nå bestemt meg for å prioritere mer tid til musikken, så det kommer masse prosjekter i løpet av det året her.

Hvordan ser du for deg responsen på «Paramilitær»?

– Et veldig stort team har jobbet hardt og lenge med både låta og musikkvideoen, så man håper selvfølgelig på den beste responsen fra publikum, men det er viktig å holde beina på bakken og ikke forvente for mye!

YLTV skriver at du har rappet på engelsk. Hva fikk deg til å bytte til norsk?

– Ja, jeg starta å skrive på engelsk, men fant raskt ut at det ble for vanskelig for en norsk artist å skippe den norske scenen og erobre verden. Nå gjøres alt på norsk!

Så det kommer ikke musikk på engelsk?

– Det kommer nok ikke noe musikk på engelsk med det første, men hvem vet hva framtiden bringer!

Norsk gangster-rap er lit om dagen. Hvilke artister inspirerer deg?

– Jeg er oppvokst på Chinx, Kur og Meek, så det har vært de tre største inspirasjonene mine. Når vi snakker om navn i den norske scenen er det vanskelig å unngå ett navn, nemlig Doni Mula. Jeg kan på mange måter kjenne meg igjen i måten Doni portretterer livet sitt på og jeg kan relatere til mye av det han skriver om. Selv om det er ekstremt mye jeg har igjen å lære og se!

Har du noen svenske favoritter?

– Jeg hører mye på både dansk og svensk rap! I den svenske scenen er det to navn jeg har fulgt ekstra godt med på; Greekazo og Einar! I den danske scenen har Aarhus’ ShooterGang fått mest oppmerksomhet fra min side.

Hvorfor maske?

– I premieren på «Paramilitær» gjorde jeg og resten av deltakerne videoen med maske basert på innholdet i videoen, og med hensyn til åpne saker jeg og teamet har pågående!

Vil vi se deg uten maske i nærmeste fremtid?

– Mange som lurer på det, deriblant org. krim og PST… Masken beholdes derfor på inntil videre.

Hva er planene for 2020?

– Planen for 2020 er allerede lagt! Har masse prosjekter pågående så jeg satser på å slippe en singel i måneden fram til EP-en er ute, den har ikke fått noe dato ennå.

Se videopremieren til «Paramilitær» av €B Jetset her:

Låten er produsert av xxdpolo og videoen er regissert av deteraleks.

Se også:

Kjent svensk artist mistenkt for mord

Norsk videopremiere: S1SCO rett ut av Stovner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer