Hopp til hovedinnhold
COMET KIDS (PATRICK KATZMAN/SONY) 

Norsk videopremiere: – «Fuck you» til alle som ikke trodde på deg

COMET KIDS (PATRICK KATZMAN/SONY) 

Etter 10 uker på P3s B-liste slipper Comet Kid endelig musikkvideoen til «When I’m Dead». Klippet er filmet på Langesund ungdomsskole, og tar bandet tilbake til oppveksten på tidlig 2000-tall. 

– Musikkvideoen handler om oppvekst, at det er sykt gøy og uproblematisk mesteparten av tiden, men så har du øyeblikk der folk kan være ganske slemme. Kanskje til og med uten og egentlig mene å være slem, man bare misforstår hvor vondt det kan gjøre for den som opplever og stå på feil side og må ta i mot dritt, forteller vokalist Andreas Kjøll. (I midten på bildet over.) 

– «When I’m Dead» er låta som handler om det å si en fuck you til alle som ikke trodde på deg, de som dytta deg ned og mente du ikke var egna til noe spesielt! Og samtidig en hyllest til de uforutsigbare herlige tenårene! Når man bare fant på kødd og tenkte sjelden konsekvenser! Kanskje man turte litt mer da, og kanskje det inspirerer folk til å tørre litt mer nå! Drømmer har man alltid, viljen til å gripe de er ofte fraværende. Alt som er bra nok kan bli ti ganger bedre! Og en shoutout til skuespillerne i musikkvideoen, de var helt rå, hardtarbeidende og ga alt hver dag på innspilling, det står det respekt av! Tusen takk og skjegg ut!

Videopremiere: Comet Kid – «When I’m Dead»: 
 
Saken fortsetter under  


For å feire videoen tok vi like godt vokalisten på en liten reise tilbake til ungdomstiden. 

Hei Andreas! Helt personlig, hva er det beste og verste som skjedde på tidlig 2000-tall? 

– Det beste må ha vært den første kickflipen jeg naila etter flere måneders intens øving. Den verste dagen må være da jeg slutta å skate etter en boardslide gone wrong og jeg brista halebeinet.

Hva var soundtracket ditt på den tiden?

– Millencollin, NOFX og alle de andre skatepunk banda. Favorittlåta var «Mr. Clean» en periode.

Hvilke ambisjoner hadde du da? 

– Var en ganske ukonsentrert kid på den tiden, fikk lite godt i orden og oppførsel, det sier kanskje litt om at ambisjonsnivået ikke var på topp nivå da. Ville bli arkeolog.

Hva var favorittfilmen? 

Bad Boys åpenbart.Hva hadde du dilla på ellers? 

– Gama mye CS, skata og skjøt på hverandre med softgun i skogen. Var ekstremt mye ute. Vi hang alltid rundt og bare skata på alt mulig og prata skit.

Hvilken trend fra tidlig 2000-tall trenger å komme tilbake?


– At alle kidsa skata. Og lærte seg masse triks.


 Hvilken trend håper du forblir død?

– Buffalo-sko, helt klart Buffalo-sko.Se også: Deilig låt om søtt samleie? 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer