Norsk videopremiere fra stjerneskuddet Britz

5. nov 2019 kl. 12:54

Britz premierer video for singelen «Dubai» på 730 (Aller Ajak)

I fjor var Britz et ukjent navn for folk flest, men etter at hans «Taste Freestyle»-video tok av, ble det brå oppsving for Haugenstua-gutten.

Yaw Britwum, som 25-åringen egentlig heter, signerte med Sony Music og har blant annet sluppet «Alé Alé» med Jonas Benyoub og ferske «Vi flyr» med Isah.

Med JNS-produserte «Dubai» drømmer Britz seg nå til sol og ferie på den overraskende følsomme låten.

Snutten er dog ikke skutt i varmen i De forente arabiske emirater, men på kalde – vakre – Vestre gravlund i Oslo. På en dyster norsk høstdag.

Se videopremieren nedenfor vår prat med det dyktige stjerneskuddet.

Du er personlig på din nye smash. Hvorfor valgte du å ta denne retningen?

– Det føltes som det mest riktige på det tidspunktet jeg skrev låten. Jeg hadde det vanskelig og brukte det som et utgangspunkt for låta. Det var både gøy og utfordrende, da jeg måtte tørre å være i kontakt med følelsene mine. Det var 100% verdt det!

Hva sier familien din om låten?

– De liker låta! Jeg tror den treffer dem på en annen måte enn den treffer andre lyttere, da vi alle mistet en far og en viktig brikke i familien. Mamma er min største supporter så det betyr masse at hun også likte låta.

Hva liker du best med musikkvideoen som vi har premiere på nedenfor?

– Jeg liker at den er sterk. Meg på en gravplass symboliserer tapet av min far og frustrasjonen min rundt dette. Jeg elsker scenene foran kirken, jeg er kristen og er oppvokst med religionen. Så når jeg står foran en kirke og «uttrykker» meg, får jeg frem at min tro er en viktig del av meg. Jeg liker alt ved videoen, gutta fra Huge Visuals gjorde en ekstrem jobb. Shoutout til dem!

Mange mener at man ikke bør støtte Dubais styre ved å feriere der. Hva er dine tanker rundt dette?

– Det kan jeg forstå og er enig i det. Da jeg skrev låten var jeg uviten om de tingene som skjedde i Dubai, og jeg hadde til og med en prat med teamet hvor vi drøftet om vi skulle bytte navn på låta. Vi ble enige om å gå for Dubai, da det ikke her er snakk om stedet Dubai i seg selv, men om å kunne gi moren min en pause fra en hverdag med slit, savn og mangler. Så når jeg sier Dubai tenker jeg på den luksuriøse «idéen» om Dubai. Jeg støtter overhodet ikke det som skjer der borte. Helt ærlig så er jeg usikker på om jeg i det hele tatt hadde tatt med mamma dit, nå som jeg vet hva som foregår der…

Er det viktigere med en bra dame på armen enn en Rolex?

– 100 %, den Rolex-en gir deg ikke en skulder å gråte på. Den ringer deg ikke for å sørge for at du har det bra. Genuin kjærlighet fra dine nærmeste er mye mer viktig enn materialisme. Du kan se så kul ut du bare vil, men hva hjelper det om du ikke har det bra på innsiden?

Er det lettere å få damer hvis man har Rolex?

– Hahah, kommer an på hvilke damer man går etter. Noen damer tenker vel kanskje at du har mer å tilby hvis du har en Rolex, og at du kan ivareta dem økonomisk og gi dem luksus. Mens andre damer heller ser på hva du kan komme med som en person. 

(Aller Ajak)

2019 har trolig vært ganske sjukt for deg. Hvordan vil du oppsummere året?

– Ja, det har det! Jeg har kommet godt i gang med musikkarrieren og har blitt blessed med et godt team som har hjulpet meg på veien. Jeg har tatt store steg som en artist og blitt mye tryggere i egen kunst. Jeg føler jeg har klart å vise musikk-Norge at det er mer til Britz enn bare «Taste»- freestylen. Jeg er fornøyd og stolt av meg selv.

Hva er målet ditt for 2020?

– Holde det gående. Jeg vil til det neste nivået. Ta stegene som gjør at jeg blir sammenlignet med de største i lande, også vil jeg inspirere ungdommen. Jeg jobber med å få ut et prosjekt tidlig i 2020, så det ser jeg frem til!

Se premieren på Britz’ video til «Dubai» her:

Videoen er regissert av Huge Visuals.

Se også andre norske tunes som nylig kom ut.